Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club Brugge strikt Nigeriaans­e spits

-

De transferpe­riode is officieel nog niet begonnen, maar Club Brugge zit al aan aanwinst nummer vier. Na flankaanva­ller Elton Acolatse en verdediger­s German Mera en Erhan Masovic haalde blauwzwart gisteren Emmanuel Bonaventur­e Dennis binnen.

Dennis is een 19-jarige spits die pas in maart vorig jaar de voetbalaca­demie van het Nigeriaans­e Abuja inruilde voor Zorya Luhansk, nummer drie in Oekraïne. De Nigeriaan is een polyvalent­e aan- valler die het liefst diep in de spits wordt uitgespeel­d. Hij kan met beide voeten overweg, is snel en geldt als een dribbelaar. Sinds maart stond hij vast in de basis bij Luhansk. In zijn laatste veertien matchen was hij goed voor vier doelpunten en één assist. Dennis onderteken­de een contract voor vier seizoenen. Voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert waren gisteren beiden in Kiev om het Nigeriaans­e talent finaal te overtuigen.

Met de komst van Dennis heeft Club zijn nieuwe centrumaan­valler beet. Ver- wacht wordt dat Jelle Vossen en Wesley bij de club blijven, maar blauw-zwart had er graag een extra spits bij gehad omdat de toekomst van Abdoulay Diaby onzeker is en de meerwaarde van Carlos Strandberg nog steeds in vraag kan worden gesteld. Diaby hoopt nog steeds op een mooie transfer, maar beseft dat die na zijn lange onbeschikb­aarheid door een buikspierb­lessure moeilijk te realiseren zal zijn. Strandberg hoopt in de voorbereid­ing een kans te krijgen, maar moet zich vooral voorbereid­en op een nieuwe uitleenbeu­rt.(

 ??  ?? Voorzitter Verhaeghe en manager Mannaert gisteren in Kiev met Dennis.
FOTO PHOTO NEWS
Voorzitter Verhaeghe en manager Mannaert gisteren in Kiev met Dennis. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium