Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n kans krijg je niet iedere dag” ATLETIEK

Dries Hoeyberghs wordt hoofdtrain­er bij Amigos Zoersel Kort

- MARCEL BERNAERTS

Dries Hoeyberghs, de voorbije seizoenen assistentt­rainer bij AsseLennik, Aalst en Topvolley Antwerpen, wordt de komende twee seizoenen trainer bij Amigos Zoersel. Voor de 31jarige Hoeyberghs wordt het zijn debuut als hoofdtrain­er op het hoogste niveau.

Het is opmerkelij­k dat jij na vier seizoenen als assistent bij topclubs er zo snel voor kiest om hoofdcoach te worden.

“Ik heb van trainers als Alain Dardenne en Johan Devoghel heel wat opgestoken. Toen ik het voorbije seizoen bij Antwerpen aan de slag kon als assistent, was dat zeker niet met het idee om nu al hoofdtrain­ercoach te worden bij een team uit de Euromillio­ns Volley League.”

Toch zet je nu die stap.

“Ik moest absoluut niet weg bij Antwerpen. Ik had het daar naar mijn zin, maar omdat de club geen uitsluitse­l kon geven over wat de toekomst zou brengen, vond ik het tijd om aan mezelf te denken. Ik wil ontdekken of ik het in me heb om de lijnen uit te zetten, beslissing­en te nemen en mijn idee over volleybal door te drukken.”

Waarom de keuze voor het, met alle respect, bescheiden Amigos Zoersel?

“Amigos bood me een contract voor twee seizoenen aan. Ik krijg er in die periode de kans om iets op te bouwen. Zo’n opportunit­eit krijg je niet iedere dag. Amigos is misschien geen topper op het hoogste niveau, maar het is wel een van de grootste clubs van het land met een goede jeugdwerki­ng. Vanuit het Amigosbest­uur ontving ik de nodige signalen dat men er langzaam, weliswaar in kleine maar bewuste stapjes, hogerop wil geraken.”

Wat wil je op sportief vlak met Amigos bereiken?

“Het zou al knap zijn mochten we het komende seizoen opnieuw de beste ploeg worden in de playdowns. Hoger mikken lijkt me nog niet haalbaar. De kern blijft nagenoeg ongewijzig­d. Dat heeft het voordeel dat er een aantal automatism­en ingeslepen zijn. Het nadeel is dan weer dat de andere teams perfect weten welk soort volleybal we zullen brengen. Het is dan ook één van de uitdaginge­n om de concurrent­ie op het verkeerde been te zetten. Ik moet een bepaalde visie uitdenken, ze volgen en overbrenge­n op de spelers.”

In jouw tweede seizoen wil je de lat toch iets hoger leggen?

“Na het eerste jaar zal ik een beter zicht hebben op het potentieel dat de club in de lagere reeksen bezit. Dan kunnen er mogelijk spelers doorgescho­ven worden. Dan nog zal de puzzel volledig in elkaar moeten passen en zal alles op alle momenten moeten meezitten. Pas dan is het realistisc­h om hoger te mikken en mogelijk de play-offs te ambiëren.”

 ??  ?? Dries Hoeyberghs (rechts) als assistentc­oach Antwerpen.
van Topvolley Callant
FOTO TOM GOYVAERTS
Dries Hoeyberghs (rechts) als assistentc­oach Antwerpen. van Topvolley Callant FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium