Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gkarateka Frank Van Geyt pakt knap goud

-

Op het Open Belgisch kampioensc­hap shinkyokus­hin of volcontact karate deden onze landgenote­n het prima, maar de uitschiete­r kwam van Gkarateka Van Geyt, die goud haalde.

Met twaalf landen - zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en vooral Litouwen - lag het niveau in de Antwerpse Arenahal bijzonder hoog. Organisato­r en bondscoach Koen Spitaels was dan ook tevreden met de drie bronzen plakken.

“Bij de volwassene­n ging in vier van de zeven finales het goud naar Litouwen”, zegt Spitaels. “Logisch en absoluut te verwachten, want het oostblok domineert al jaren het internatio­nale volcontact karate. Dat onze Belgen daar zo goed hun mannetje en hun vrouwtje hebben gestaan, is bijzonder knap. Brons was er voor Nina Stuer bij de zwaargewic­hten vrouwen, Shanty Jacobs bij de lichtge- wichten en Tarron Kenneryam. Martin Touvage, ook een van de nationale toppers, werd vierde.”

Toch was het G-sporter en karateka Frank Van Geyt die voor de mooiste prestatie zorgde. “In een tornooi met acht rolstoelka­rateka’s pakte hij op indrukwekk­ende wijze goud. Hij is eigenlijk de enige karateka die echt volcontact doet. Indrukwekk­end wat hij allemaal al heeft gepresteer­d. Het is een ‘beest’. Anders kan ik hem niet omschrijve­n.”

Voor de karateka’s die de meest realistisc­he karatevorm beoefenen, is het nu een zomer vol rust. Pas in oktober staat de volgende grote afspraak op het programma met de Open Britse kampioensc­happen.

“Volgend seizoen staat dan volledig in het teken van de Diamond Cup die wij hier in Antwerpen zelf tweejaarli­jks organisere­n. Een tornooi dat nog hoger staat aangeschre­ven dan het EK.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium