Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De speeltijd is v oorbij, nu kan het echt e werk beginnen”

-

Zondag finishte Nathan Van Hooydonck nog als vijfde in Parijs Roubaix voor beloften, maar vandaag begint het echte werk voor de man uit Gooreind. In de Ronde van Luxemburg debuteert Van Hooydonck als prof aan de zijde van onder meer Greg Van Avermaet.

“Het was helemaal niet de bedoeling om nu al te debuteren bij de grote jongens. Nu het zover is, kijk ik er wel naar uit. De speeltijd is voorbij, nu kan het echte werk beginnen”, zegt de nog altijd maar 21jarige Van Hooydonck, die onmiddelli­jk in een redelijk lastige rittenweds­trijd voor de leeuwen wordt gegooid.

“Ik ben benieuwd hoe groot het niveauvers­chil tussen beloften en profs zal zijn, op welke manier die mannen bergop zullen rijden en hoe er koers zal gemaakt worden. Niet dat ik angst heb, maar ik vermoed dat ik toch een beetje zenuwachti­g zal worden, eens de start dichterbij komt.”

Persoonlij­ke ambities heeft Nathan Van Hooydonck in zijn eerste Ronde van Luxemburg niet echt. “Ik zal wel zien wat het geeft. Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik volledig in dienst van de ploegmaats zal rijden. Als ik deze week een deftig niveau kan halen en mijn taken naar behoren kan uitvoeren, zal ik al meer dan tevreden zijn.”

“Ik heb er een redelijk goed oog in. Ik heb door een knieblessu­re niet al te veel wedstrijde­n gereden dit seizoen. Dat maakt dat ik nog fris ben en wel wat kan hebben.”

Dat zal ook nodig zijn, want met onder meer de Zwitserse Grote Prijs van Gippingen, de BK's en de Ronde van Wallonië wachten Nathan Van Hooydonck de komende weken enkele pittige opdrachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium