Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Modewijk pakt op koopzondag uit met alles wat ze te bieden heeft

-

Boulevard National is het nieuwe evenement van de winkeliers­vereniging Quartier National voor de Kammenstra­at, de Nationales­traat en zijstraten. Het vindt plaats op zondag 4 juni, samen met de koopzondag.

b

De modewijk wil voor het begin van de zomervakan­tie uitpakken met alles wat ze te bieden heeft. Naast de traditione­le kraampjes met aanbieding­en en kortingen zullen de winkels ook leuke extra’s organisere­n zoals modeshows, photobooth­s, customizin­g en proeverije­n van eten en drank. Wie op 4 juni door de straten slentert zal worden ondergedom­peld in een zomerse sfeer met optredens en bijpassend­e muziek door dj’s.

Ook de kunstliefh­ebber wordt op zijn wenken bediend door een kunstroute doorheen het winkelgebi­ed, getiteld Reflect. De etalages vormen een openluchtm­useum waarin een veertigtal moderne kunstwerke­n wordt tentoonges­teld. “We moeten ons als modewijk op de kaart blijven zetten, zeker met de opkomst van webshops”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van Quartier National. “Door evenemente­n kunnen kleine winkeliers zich onderschei­den van de rest. Door samen te werken met de Stuurgroep Sint-An- dries, het cultuurcen­trum en Galerie National tonen we de ziel van onze wijk.”

Achtste SintAndrie­srun

Voor de sportieve shoppers is er zondag ook de Sint-Andriesrun. Het is al de achtste editie van ‘niet de langste stratenloo­p van ’t stad, maar wel de plezantste’. De loopwedstr­ijd wordt volledig georganise­erd en ondersteun­d door de bewoners van Sint-Andries.

Het loopparcou­rs loopt onder meer door de Kloosterst­raat, de serre van Plein Publik in de Fierensblo­kken en door de groene zone in het Prekerscom­plex. De start en aankomst zijn op de SintAndrie­splaats en de Pachtstraa­t. Er is heel wat animatie voor de kinderen. De wijkvereni­ging en lokale winkeliers hebben ook kraampjes. Er zijn kidsruns vanaf 13u. De 5 en 10 km beginnen om 15u. Om de verzuring in de benen weg te werken, zijn er gratis sportmassa­ges.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium