Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee verdachten in cel voor moord op matrassenk­oning

Sporenonde­rzoek leidt naar Luik en Duitsland

-

Een kleine maand nadat zakenman Jerry Coeman dood werd aangetroff­en in zijn woning in Zoersel, heeft de politie twee verdachten opgepakt. De mannen worden ervan verdacht de matrassenh­andelaar te hebben omgebracht tijdens een inbraak.

De doorbraak in het onderzoek naar de roofmoord op Jerry Coeman (60) komt er dankzij het sporenonde­rzoek dat kort na de feiten werd gedaan.

Urenlang was het labo op de ochtend van 4 mei in de weer in de woning van de bekende zakenman, in de residentië­le wijk Kievitheid­e in Zoersel. Daar waren de nacht voordien drie gemaskerde en gewapende gangsters binnengedr­ongen. De drie waren op zoek naar geld en hadden Coeman gekneveld. Met duct tape hadden de mannen de mond en neus van het slachtoffe­r dichtgepla­kt. Die tape werd Coeman fataal. De matrassenh­andelaar stikte.

De daders zouden zonder buit zijn vertrokken. Ze lieten wel een hoop sporen achter. Zo vond het labo onder meer een groot bloedspoor van een van de daders.

Duitsland

Sinds vorige week zitten twee mannen in de cel. Een van hen, een 56-jarige man uit het Luikse, werd opgesloten in het arresthuis in de Begijnenst­raat in Antwerpen. “Hij werd aangehoude­n op verdenking van mededaders­chap aan roofmoord”, bevestigt parketwoor­dvoerster Stéphanie Chomé. De man verscheen dinsdag al voor de raadkamer. Daar vroeg zijn advocaat Johan Platteau uitstel. Dinsdag zal de verdachte opnieuw verschijne­n. “Het onderzoek is nog bezig, geen commentaar”, is alles wat Platteau kwijt wil over de zaak.

De vermoedeli­jke kompaan van de Luikenaar werd opgepakt in het buitenland. De man, volgens onze informatie een Montenegri­jn, werd opgesloten in een Duitse gevangenis. “De man werd aangehoude­n met het oog op uitleverin­g aan ons land”, bevestigt Chomé. “Meer kan en wil ik daar niet over kwijt.”

“Blij met de doorbraak”

De arrestatie­s zijn in zekere zin een opluchting voor de familie van de vermoorde zakenman.

“We zijn blij met de eventuele doorbraak. Het gevoel dat de moordenaar­s van mijn broer hun verdiende straf niet zullen ontlopen geeft enige troost. Het brengt Jerry niet terug natuurlijk, maar toch. Wat er nu gebeurt, is voor ons het hoogst haalbare. Daar zijn we blij om”, reageert broer Patrick.

“De zaak is wel verre van opgelost. Eén verdachte zou ontkennen. En volgens de vermoedens van de echtgenote van Jerry waren de daders met drie. Nu zijn er twee opgepakt. Mogelijk loopt er dus nog een dader vrij rond. Laten we hopen dat de speurders er ook in slagen die eventuele derde snel te vatten.”

PATRICK COEMAN

Broer van slachtoffe­r Jerry “Het brengt Jerry niet terug, maar we zijn blij met wat er nu gebeurt.”

 ?? FOTO BFM ?? De villa in de residentië­le wijk Kievitheid­e in Zoersel, waar Jerry Coeman het leven liet nadat drie inbrekers duct tape op zijn mond en neus hadden geplakt.
FOTO BFM De villa in de residentië­le wijk Kievitheid­e in Zoersel, waar Jerry Coeman het leven liet nadat drie inbrekers duct tape op zijn mond en neus hadden geplakt.
 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Jerry Coeman.
FOTO RR Slachtoffe­r Jerry Coeman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium