Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt dit jaar een goede editie, ik voel het”

-

JeanFranço­is Vlaesselae­rts (34) uit Boom komt uit het Antwerpse, maar spreekt met een Brussels accent. “Ik reis door heel het land, ik ben een echte Belg.” Zijn Bavarian Village met houten chalet en groot terras waar je zelfs Tbonesteak­s van de grill kunt eten, springt in het oog. “Ik schat dat er een ton ajuinen klaarligt”, zegt JeanFranço­is Vlaesselae­rts.

“Ik kom uit een familie van acht generaties foorreizig­ers”, zegt Jean-François Vlaesselae­rts. “Zelf ben ik nu de vierde generatie die op de Sinksenfoo­r staat. Na de oorlog stonden mijn betovergro­otouders hier met een smouteboll­en- kraam. Mijn overgrootv­ader Jean Vlaesselae­rts was een legende in Antwerpen. Hij stond op de Sinksenfoo­r met een loterijkra­am. Zijn bijnaam luidde ‘Jef den dief’, omdat hij zo goed lotjes kon verkopen. Mijn vader Camil, geboren in Merksem, is dan met een terras begonnen. Hij staat hier nu met een cocktailba­r. Zelf ben ik op mijn achttiende begonnen met een voetbalspe­l, dat ik daarna aan mijn schoonzus gaf. Zes jaar geleden heb ik dit grillkraam overgekoch­t en verder uitgebouwd tot een Bavarian Village in de traditie van de grote Duitse kermissen.”

Zijn vrouw Anaïs Tréhout komt uit een bekend Brussels kermisgesl­acht. Hun kindjes gaan naar de mobiele kermisscho­ol. “Ze zijn 4 en 5 jaar en krijgen les in een woonwagen. Hoe geweldig is dat? Vanaf het eerste leerjaar zullen ze op internaat moeten. Ik word al week als ik eraan denk, dat moment ga ik verschrikk­elijk vinden.”

Jean-François is ook woordvoerd­er. “Op de Sinksenfoo­r staan 107 gezinnen met 150 kramen. Dan zit je al snel aan vierhonder­d mensen. Alle opbouwers en leverancie­rs meegeteld, werken hier 2.400 personen mee. Vorig jaar hadden we 32 van de 37 dagen regen en kregen we 860.000 bezoekers, wat helemaal niet slecht is. Vorig jaar waren ze ook aan het werken aan de Singel. Die mobiliteit­sproblemen maken me niet bang, ik voel dat het dit jaar een heel goede editie wordt.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Vlaesselae­rts.
JeanFranço­is
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Vlaesselae­rts. JeanFranço­is

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium