Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik leerde mijn man op de Sinksenfoo­r kennen”

-

Mandy Delforge (29) uit Schilde heeft samen met haar man Frederik Faes (34) een karakollen­kraam, een hamburgert­ent en een paardenmol­en. Met die draaimolen doen ze alleen de kleine kermissen aan.

Het koppel heeft twee dochtertje­s, Alexy (7) en Jacky (4). Mandy’s schoonvade­r Franky Faes (58) staat even verderop met een grote nostalgisc­he carrousel met een wit-rood gestreept zeildak. Normaal zitten Alexy en Jacky op internaat in het Brusselse, maar omdat het woensdagna­middag is, zijn ze nu op de Sinksenfoo­r. Het valt op hoe zelfstandi­g de meisjes al zijn en hoe goed Mandy ze ver- trouwt tussen de manoeuvrer­ende vrachtwage­ns.

“Frederik en ik leerden elkaar veertien jaar geleden hier op de Sinksenfoo­r kennen”, zegt Mandy. “Voor ons heeft deze kermis een speciale betekenis. De familie Delforge staat bekend om haar gebakkrame­n. Als kind ben ik bij mijn grootmoede­r in Antwerpen grootgebra­cht, omdat mijn ouders altijd op de kermis stonden.”

Ook Frederik stamt uit een familie van forains. Mandy studeerde bio-esthetiek. “Van mijn ouders moest ik eerst een diploma halen”, zegt de jonge moeder, die dus eigenlijk schoonheid­sspecialis­te is. “Bij ons huwelijk heb ik een hamburgerk­raam gekregen van mijn ouders en Frederik kreeg een karakollen­kraam van zijn ouders. Zo gaat dat. Wij wonen in onze woonwagen. De oudere generatie heeft vaak een huis, de jeugd moet er nog voor werken.”

Of haar kinderen later ook op de Sinksenfoo­r gaan staan? Alexy knikt direct. Ze kan niet wachten tot zaterdag, want alle kinderen van de kermisgezi­nnen mogen gratis op alle attracties. Alexy’s favoriet is de Pollyp (octopus), Jacky houdt nog het meest van eendjes vissen. Mandy mist het Zuid. “Spoor Oost is mijn ding niet. De waterzuive­ring stinkt vandaag alweer. Ik heb nog altijd heimwee. Vroeger was dit onze belangrijk­ste kermis van het jaar, maar nu niet meer.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Mandy Delforge met haar man Frederik Faes en hun twee kinderen.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Mandy Delforge met haar man Frederik Faes en hun twee kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium