Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Stad kan feestje als dit nog wel gebruiken”

Na twee jaar stilte vindt in café Storm aan MAS nieuwe Vertigo plaats

-

Dansen op plaatjes die alle richtingen uitgaan, dat kan dit weekend in café Storm. En dat dankzij de muzieklief­hebbende zielen achter feestconce­pt Vertigo. Na lange tijd slaan de drie organisato­ren nog eens de handen in elkaar en nemen ze ook zelf plaats achter de draaitafel­s. “De goesting is er opnieuw.”

Wim Voets, Maks Konings en Achiel Keppens, zo heten de bezielers van Vertigo. Alle drie hebben ze een muzikaal verleden dat best kan tellen. Konings is producer, muzikant en eigenaar van muziekzaak Turnlab. Keppens, die drummer is, heeft zijn roots in de undergroun­d new wave scene. Voets is dan weer het clubleven genegen. In 2014 sloegen ze voor het eerst de handen in elkaar. “We draaiden al wel in clubs, maar dat was dan vooral housemuzie­k. Of disco. Of een ander genre. Maar nooit alles door elkaar. Terwijl we het eigenlijk wel gewoon plezant vinden om allerlei stijlen te mixen, zonder dat het natuurlijk een fout feestje wordt. De Samsonrock zal je hier niet horen.”

Maar Vertigo kwam op een laag pitje te staan. “We hebben alle drie een voltijdse job en er komt erg veel kijken bij de organisati­e van zo’n feest. Maar tussen pot en pint beslisten we om de draad opnieuw op te pikken. We hebben er weer goesting in en het is ook de bedoeling om ons publiek niet meer zo lang te laten wachten op een volgende editie. Onze ambitie is om van Vertigo een halfjaarli­jks evenement te maken in café Storm.”

Aanstekeli­jke nummers

Zaterdag vliegen ze er opnieuw in. “En we gaan zelf ook draaien. Daarnaast hebben we Studio Brussel-dj Christophe Lambrecht en vaste waar- de Guy-Ohm uitgenodig­d. Een commerciël­e knipoog mag zeker, maar er moet zeker ook ruimte zijn voor de ietwat onbekende nummers.”

Je mag je met andere woorden aan een leuk allegaartj­e verwachten. “Soul, disco, funk, pop, eighties en ni

neties, hiphop: zolang het maar geen extreme genres zijn en je erop kan dansen, is alles mogelijk. Zelfs twintig seconden Edith Piaf”, lachen ze. “We hebben een uitgesprok­en voorliefde voor catchy nummers.”

Huiskamerf­eestje

En net doordat je op Vertigo alle muzikale hoeken van de kamer te zien krijgt, trekt het evenement een breed publiek. “En misschien ook een net iets ouder publiek. Dertigers amuseren zich hier vaak rot, net omdat we ook heel wat nummers vanonder het stof halen. Maar evengoed komt er natuurlijk ook jong volk naar hier. Eigenlijk kan je Vertigo vergelijke­n met een uit zijn voegen gebarsten huiskamerf­eestje. Je hoort hier voor ieder wat wils. Dat is iets dat we in Antwerpen nog wel kunnen gebruiken. Want clubs beperken zich vaak tot een bepaald genre en daar willen wij net tegen ingaan. Daarom ook dat Storm een perfecte locatie is voor ons concept. In een club zou dit gewoon niet werken. Bovendien krijg je er een prachtig uitzicht op de jachthaven gratis bij.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

Vertigo, za 03/06 vanaf 21u, café Storm, Hanzestede­nplaats 5; 8 euro voor middernach­t, 10 euro erna

 ??  ?? Wim Voets, Maks Konings en Achiel Keppens van Vertigo. “Café Storm is de perfecte locatie voor ons concept.”
FOTO
KIONI PAPADOPOUL­OS
Wim Voets, Maks Konings en Achiel Keppens van Vertigo. “Café Storm is de perfecte locatie voor ons concept.” FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium