Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hongkongs sterrenkop­pel neemt Dôme over en mikt op de top

Sterrenres­taurant Dôme en broertje Dôme sur Mer zijn verkocht aan sterrenkop­pel uit Hongkong

- JOHAN VAN BAELEN

Sterrenzaa­k Dôme en broertje Dôme sur Mer zijn verkocht. De nieuwe uitbater en chefkok Frédéric Chabbert wil de Dôme alle eer aan doen en werkt aan een zo snel mogelijke terugkeer van de Michelinst­er. “We hopen stiekem al binnen een jaar of twee.”

Het nadeel van het vertrek van de vorige eigenaar en chef-kok Julien Burlat is dat met hem ook de Michelinst­er verdwijnt, maar de nieuwe chef Frédéric Chabbert, vriend van Julien en eveneens Fransman, wil de ster zo snel mogelijk weer tegen de gevel hebben hangen. “We hopen stilletjes binnen een of twee jaar”, aldus de nieuwbakke­n inwoner van Antwerpen. “We zullen er hard aan werken. Antwerpen verdient dat ook”, aldus de chef-kok.

Chabbert heeft er nogal een reis op zitten. Hij werkte onder meer in Londen, was vier jaar chef van het restaurant Louis XV van Alain Ducasse in Monaco, werkte voor diens zoon in San Francisco, werd chef van hotel Shangri-La in Kuala Lumpur om daarna door te schuiven naar restaurant Petrus in de Shangri-La van Hongkong. Daar bleef hij tien jaar, lang genoeg om twee Michelinst­erren te behalen en er zijn echtgenote Evangeline te leren kennen.

Verliefd op Dôme

Het toeval bracht hen op het pad van de Dôme. Julien Burlat en Sophie Verbeke nodigden voor hun afscheid van de Dôme een goede vriend uit die in Nieuw-Zeeland woont. Die zegde toe en liet dat weten aan Frédéric Chabbert. Daarom was die ook present op het afscheidsf­eestje, al kenden Sophie en Julien hem alleen via via. “Frédéric werd verliefd op het pand, net zoals wij vijftien jaar geleden op elkaar”, vertelt Sophie. “Als chef-kok droomde hij al een tijdje van een eigen restaurant. Dat is uiteindeli­jk de Dôme geworden.”

En blijkbaar ook de Dôme sur Mer? “Ja, zo blijft het één huis, zoals het altijd is geweest, met de nodige synergieën”, bevestigt Sophie. “Dôme sur Mer blijft dezelfde, die leeft zijn eigen leven”, zegt Frédéric. “Natuurlijk zal het een beetje evolueren, maar de ziel blijft. We willen onze trouwe gasten niet bruuskeren.”

Hetzelfde geldt voor Dôme zelf, waar Frédéric en Evangeline hun eigen accenten en sfeer aan hebben gegeven. “Maar de keuken verandert niet drastisch. Julien en ik hebben dezelfde achtergron­d. Bij mij geen moleculair­e keuken, wel een Franse, in de breedste zin van het woord. Ik spreek van een evolutie en zeker niet van een revolutie. Het product staat centraal. Als je een duifje bestelt, dan zal dat te zien zijn op het bord.”

Theesalon

En wat met Julien Burlat en Sophie Verbeke? “We zijn natuurlijk blij dat ‘ons kindje’ in goede handen komt. In het begin zullen we Frédéric en Evangeline begeleiden waar nodig, zodat ze een perfecte start kunnen nemen”, zegt Sophie. “Voor ons was de overname na precies vijftien jaar het moment voor een nieuwe carrière, al was de beslissing al genomen zonder overnemers in zicht. We behouden de twee Domestic-bakkerijen in de Steenbokst­raat en de Lange Gasthuisst­raat. Eind juli, begin augustus willen we boven de laatste een theesalon openen. Daarnaast heeft Julien voldoende werk als raadgever ‘food and beverages’ van de groupe Zannier, die nu een hotel bouwt in Gent, maar straks ook in Vietnam en Namibië. In de winter werkt hij voor dezelfde keten in Megève.”

FRÉDÉRIC CHABBERT Dôme “Dôme verandert niet dramatisch. Julien en ik hebben dezelfde visie. De Franse keuken blijft hier overeind.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ??
FOTO WALTER SAENEN
 ??  ?? FOTO WALTER SAENEN Frédéric en Evangeline Chabbert steken de handen uit de mouwen om restaurant Dôme naar hun hand te zetten.
FOTO WALTER SAENEN Frédéric en Evangeline Chabbert steken de handen uit de mouwen om restaurant Dôme naar hun hand te zetten.
 ??  ?? FOTO WAS
FOTO WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium