Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In de knoei vanuit elke windstreek

“Links? Rechts? Ik weet het niet” De knip van de Leien bezorgt de Antwerpena­ar kopzorgen, maar voor wie vanuit de brede regio de stad in moet, betekent het allicht stekende hoofdpijn. De routeplann­er van Slim naar Antwerpen is de remedie, zo wordt ons be

-

31 minuten om de 25 kilometer van mijn huis in Mechelen naar de Groenplaat­s af te leggen. Of dat was toch wat Slim naar Antwerpen me voorspelde. Na iets meer dan het dubbele van die tijd heb ik mijn bestemming bereikt.

Het elektronis­che informatie­bord

b boven de E19 waarschuwt me voor de knip van de Leien. Het raadt me aan om naar de website sna.be te surfen. Ik ben er gerust op, want dat heb ik gedaan. Ik heb de dag en het uur waarop ik vertrek ingegeven en een kaartje en routebesch­rijving geprint. Dit moet vlot gaan.

Wanneer ik in de Craeybeckx­tunnel rijd, moet ik links aanhouden, zeggen mijn papieren. Maar nu blijkt het bordje ‘ centrum’ doorstreep­t. Dat was gisteren nog niet het geval. Help! Wanneer moest ik nu links afslaan? Ik wil het nakijken terwijl ik voor het rode licht sta, maar dan springt het op groen. Ik leg de routeplann­er op mijn schoot en sla meteen linksaf, maar dat klopt niet. Na een omweg rijd ik door de Doornelei richting de Generaal Lemanstraa­t. De Doornelei. Die naam herken ik. Volgens het plannetje moest ik ‘linksaf naar de Doornelei’. Ben ik die straat niet rechtsaf ingeslagen? Verdorie. Gelukkig is er naast mij een parkeerpla­ats vrij, wat me de ruimte biedt om te keren.

Geen alternatie­f

Ik sla rechtsaf en zie dat ik de Korte Lozanastra­at inrijd. En dan sta ik stil. De auto die voor mij staat te wachten, draait zich om op zoek naar een alternatie­f. Maar ik heb geen andere optie. Als rasechte Mechelaar vertrouw ik in Antwerpen blind op mijn gps, maar dat kan nu niet. Wachten dus...

Ik steek de Amerikalei over en draai de Tolstraat in. Daar moest ik toch zijn, hé? Ik zet me aan de kant om het na te kijken op mijn papieren, maar die zijn gevallen. Ik vloek. Opnieuw. Ik blijk juist te zitten en weet dat ik aan de rotonde de derde afslag moet nemen. De Nationales­traat herken ik. Hier ben ik al eens komen shoppen. Hoewel ik recht naar de parking van de Groenplaat­s zou kunnen rijden, stuurt de routeplann­er me via de Lombardenv­est, Geefsstraa­t, Schoenmark­t en Eiermarkt. Daar zie ik dan om 9.36u eindelijk de ingang van de parking. De routeplann­er zat er dus een dik halfuur naast.

 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Volgens Slim naar Antwerpen: Griet Beyaert trekt, gewapend met de afgedrukte route van Slim naar Antwerpen op de schoot, door het verkeer.
31
minuten
FOTO JAN VAN DER PERRE Volgens Slim naar Antwerpen: Griet Beyaert trekt, gewapend met de afgedrukte route van Slim naar Antwerpen op de schoot, door het verkeer. 31 minuten
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium