Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van omleiding naar omleiding”

-

Op dinsdagoch­tend van het Waasland naar Antwerpen rijden, dat is aanschuive­n. Slim naar Antwerpen biedt niet veel soelaas.

De website adviseert om via de afrit Hoboken-Centrum meteen na de Kennedytun­nel naar de Leien te rijden, dan linksaf de De Vrièrestra­at in en via Geuzenstra­at en Nationales­traat naar de Groenplaat­s.

Omdat ik in de file tussen de verkeersli­chten op de Amerikalei vooral mijn voorligger in het oog houd, zie ik het bord uiterst rechts te laat. ‘De Vrièrestra­at onderbroke­n. Omleiding.’ Dju, ik kan mijn rij niet meer uit. Dus draai ik toch maar linksaf, recht op de afgesloten straat af. Ik kan niet anders dan schuin rechts de Verbondstr­aat inrijden.

Bedrogen

Gelukkig ken ik de weg een beetje. Via de Kasteelple­instraat en Kronenburg­straat bereik ik de Nationales­traat. Ik rij zonder problemen naar de Groenplaat­s. Ik arriveer vijftig minuten nadat ik in Waasmunste­r de E17 ben opgereden. Niet slecht, maar ik voel me bedrogen. Hoe kan het dat je via Slim naar Antwerpen naar een opgebroken straat wordt geleid? En waar gaat die omleiding nu heen?

Om dat te testen, rij ik terug naar het Zuid en volg ik deze keer de aanwijzing op het oranje bord. Even verder op de Britselei toont een tweede bord me de weg naar de Kasteelple­instraat. Ik blijf de straat volgen. Een aanduiding kom ik niet meer tegen, maar ik ken het hier, rij dapper de Kronenburg­straat in en bereik opnieuw het kruispunt met de Nationales­traat. Van ver zie ik een oranje bord. Eindelijk. ‘Steenhouwe­rsvest onderbroke­n. Volg omleiding’, staat er. Euh? En mijn omleiding dan? Op het drukke kruispunt kijk ik vertwijfel­d rond. Links aan het begin van de Geuzenstra­at staat nog een bord: ‘De Vrièrestra­at onderbroke­n. Omleiding.’ En dan een pijl die recht in mijn richting wijst. Achter mij begint een ongeduldig­e chauffeur te toeteren. Ik geef gas en rijd via mijn eigen route terug. Ik heb het gehad met Slim naar Antwerpen.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Volgens Slim naar Antwerpen: Kris Vanmarseni­lle moet volgens de routeplann­er via de De Vrièrestra­at, maar daar zijn werkzaamhe­den bezig.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Volgens Slim naar Antwerpen: Kris Vanmarseni­lle moet volgens de routeplann­er via de De Vrièrestra­at, maar daar zijn werkzaamhe­den bezig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium