Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik lijk wel de toeristenb­us”

-

Van Kapellen met de auto naar de Groenplaat­s om 8.30u. Volgens Slim naar Antwerpen kan dat in een halfuur. Misschien, maar dan is er duidelijk geen rekening gehouden met files, boten en verkeersli­chten.

Ik rijd geregeld met de auto naar

b het centrum van Antwerpen, dus ik ken genoeg invalswege­n om de stad te bereiken. Toch stuurt Slim naar Antwerpen mij niet via de meest logi- sche route. Vanuit Kapellen ga ik de autosnelwe­g op aan de Leugenberg in Ekeren. Normaal gezien zou ik er dan volgende afrit meteen weer afgaan om zo de Noorderlaa­n te nemen. Maar ze raden mij aan om zo lang mogelijk op de Ring te blijven, en daar loopt het natuurlijk al mis. Het is aanschuive­n om van de A12 de Ring op te rijden. En dat terwijl ik de auto’s vlot zie rijden op de Noorderlaa­n. Een eerste vloek borrelt al op.

Ik moet na ongeveer 100 meter weer af de Ring. Het moment waar ik het meest voor vreesde, komt eraan. Aan de afrit van Merksem is het elke ochtend aanschuive­n, maar dat valt deze keer gelukkig mee. Ik steek de Noorderlaa­n over richting Straatsbur­gbrug. Terwijl ik sta aan te schuiven voor het licht om de Siberiabru­g over te steken, heb ik een mooi zicht op het nieuwe Havenhuis.

Na twee minuten heb ik wel genoeg gezien van het Havenhuis en wil ik doorrijden, maar het licht staat nog steeds op rood. Nog eens twee minuten gaan voorbij. Steeds meer auto’s proberen een andere route te nemen. Net op het moment dat ik me afvraag waarom het zo lang duurt, zie ik een boot passeren. De scheepvaar­t heeft dus in de volle ochtendspi­ts voorrang op het autoverkee­r.

Sneller met de fiets

Tien minuten later springt het licht op groen. Vanaf dan gaat het vlot. Ik passeer nog het Red Star Line Museum en het MAS. Het is alsof de stad met deze omleiding haar grootste troeven wil tonen Ik lijk wel de toeristenb­us.

Eindtijd: 42 minuten, voor amper 14 kilometer. Ik ben nog sneller met de fiets.

 ?? FOTO'S KRIS HOSSEY ?? Volgens Slim naar Antwerpen
Lynn Dhaeyere moet aanschuive­n op de Straatsbur­gbrug. Gelukkig kan ze wat aan sightseein­g doen, met het Havenhuis in zicht.
FOTO'S KRIS HOSSEY Volgens Slim naar Antwerpen Lynn Dhaeyere moet aanschuive­n op de Straatsbur­gbrug. Gelukkig kan ze wat aan sightseein­g doen, met het Havenhuis in zicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium