Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Odoi kiest wél v oor AA Gent

De transfer van Denis Odoi naar AA Gent is op een paar details na rond. Fulham wilde meewerken en nu heeft ook de speler ja gezegd. AA Gent slaat met de komst van de Belgische rechtsacht­er terug na het missen van Sven Kums en Jordi Vanlerberg­he.

- (vdm, bla)

Denis Odoi zegt eindelijk ja tegen AA Gent. De 29-jarige rechtsacht­er moest niet weg bij Fulham en wilde zelf ook niet koste wat het kost weg uit Londen, maar Gent trok heel hard aan zijn mouw. Het discours en het werk van Vanhaezebr­ouck, die Odoi afgelopen zomer al wilde, en de ambitie en overtuigin­gskracht van AA Gent hebben hun vruchten afgeworpen. De Buffalo’s hadden ook een omstandigh­eid mee: de vriendin van Odoi is namelijk zwanger. Een terugkeer naar België past ook privé in het plaatje van Odoi. Vorig jaar was de lokroep van een buitenland­s avontuur nog te groot, nu is hij klaar om zich in België te settelen. Odoi was gisteren overigens al in Gent. Als alles meezit, is Odoi nog voor het weekend van de Buffalo’s.

Met de persoonlij­ke keuze van Sven Kums voor Anderlecht en de standvasti­gheid waarmee KV Mechelen-verdediger Jordi Vanlerberg­he aangeeft dat hij niet naar AA Gent maar wel naar Club Brugge wil, was de indruk ontstaan dat AA Gent het momentum even kwijt was in de mercato. Voorzitter Ivan De Witte wilde niet ingaan op het dossier-Odoi, maar sprak wel strijdvaar­dige taal: “We hebben een duidelijk uitgestipp­eld plan voor deze zomermerca­to”, aldus de Gent-praeses. “Kums? Dat is jammer, maar het heeft ons alleen een impuls gegeven om ons plan versneld ten uitvoer te brengen. Of Vanlerbegh­e ons pijn heeft gedaan? Ik ga ook over dat dossier niets zeggen, alleen dat het nog niet geklasseer­d is. We laten ons niet uit ons lood slaan. We hebben een duidelijk plan om ons deze zomer te versterken, uiteraard met een Belgisch accent, dat is geen geheim. Of Kums onze plannen heeft verstoord? Een beetje misschien. Maar in dat geval moet je schakelen. Dat doen we. We blijven op snelheid.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium