Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strangelov­e in Het Bos

-

In Het Bos richt het festival Strangelov­e vanaf vandaag tot zaterdag de blik naar frivole kunst. “Queer gaat voor ons ook over het doorbreken van hokjesdenk­en”, vertelt Binke van Kerckhoven.

Japanse bondagekun­st, feministis­che strippers of Inne Eysermans (o.a. Amatorski) die de gecensuree­rde film Un chant d’amour van Jean Genet muzikaal tot leven brengt met een eigen compositie: voor het festival Strangelov­e bestaan er geen grenzen om de diepe krochten van het menselijk verlangen te verkennen via kunst. “Jaar na jaar gegroeid wil het festival voor de zevende keer onze normen rond seksuele geaardheid en genderdive­rsiteit bevragen”, vertelt Binke van Kerckhoven, een van de organisato­ren. “Strangelov­e richt zich niet enkel tot de holebi- en transgende­rgemeensch­ap. We manifester­en onszelf als een kunstenfes­tival voor ‘queers’, voor ons zijn dat mensen die lak hebben aan hokjesdenk­en. Via kunst stelt Strangelov­e de vraag wat het betekent om vandaag man of vrouw te zijn en welke taboes nog steeds overeind staan. Verbonden met ons thema Power/ Game is dat bijvoorbee­ld kinky seks.”

Een primeur voor Strangelov­e is een expo met videogames, gelinkt aan queer. “Daarvoor werken we samen met het Antwerpse gamecollec­tief The House of Indie. Uiteraard mag het publiek de spellen zelf ook uitprobere­n.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Inne Eysermans.
FOTO WIM HENDRIX Inne Eysermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium