Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tijdelijk wegdek tijdens werken op Scheldelaa­n

Elia legt nieuwe hoogspanni­ngskabel, maar Scheldedor­p blijft bereikbaar

-

Netbeheerd­er Elia legt momenteel een nieuwe hoogspanni­ngskabel onder de Scheldelaa­n. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zorgt meteen voor een nieuw wegdek, waardoor Lillo altijd perfect bereikbaar blijft.

Netbeheerd­er Elia moet haar hoogspanni­ngsnet versterken, omdat de haven blijft groeien. Daarom trekt Elia een nieuwe hoogspanni­ngskabel tussen Zandvliet en Lillo. De werkzaamhe­den begonnen gelijktijd­ig op twee locaties op de Scheldelaa­n: ter hoogte van het hoogspanni­ngsstation Noordland in Zandvliet en net ten zuiden van het sluizencom­plex. Elia breekt telkens over een strook van ongeveer 1,2 kilometer het wegdek op en legt de kabels in een sleuf onder de Scheldelaa­n. Elia schuift dan de werf op richting Antwerpen en het AWV zorgt ervoor dat op de ingekabeld­e werfzone een nieuw wegdek komt.

Probleemma­and

De bewoners en bezoekers van Lillo vreesden dat ze maandenlan­g kilometers zouden moeten omrijden om in hun dorp te geraken, maar dat blijkt niet het geval. Tot en met eind juli blijft de situatie zoals ze is sinds het begin van de werken aan de Scheldelaa­n. Augustus is een probleemma­and, omdat door werken aan de R2 de noordelijk­e op- en afrit zijn afgesloten. Voor wie via de Scheldelaa­n naar Lillo komt, wordt er een tijdelijk wegdek aangelegd op de middenberm, zodat het Scheldedor­p toch makkelijk te bereiken is. Via de A12 naar Lillo rijden kan alleen via een omleiding.

Vanaf september zijn de werkzaamhe­den aan de R2 gedaan en is Lillo te bereiken zoals voor de zomervakan­tie, met dien verstande dat het verkeer dat vanuit het zuiden komt, de tijdelijke toegangswe­g moet gebruiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium