Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dean op eerste festival

ORGANISATO­R EXTREMA OUTDOOR PIKT JONGEMAN UIT BEVEL ZELF OP

- BERT PROVOOST

De Bevelse danceliefh­ebber Dean Michiels (19) heeft gisteren zijn eerste festival bezocht. De Limburgse organisato­r van Extrema Outdoor kwam de eregast zelfs thuis oppikken. Hij was een van de velen die reageerden op een oproep in uw krant om begeleider­s voor festivals te vinden.

Al meer dan 200 mensen hebben zich al kandidaat gesteld om eens een dagje met Dean op pad te gaan. De rolstoelge­bruiker, die in de buurt ook bekend staat onder zijn andere naam Gage, had via uw krant een oproep gedaan om vrijwillig­ers te vinden die met hem naar een festival wilden gaan. Er werd massaal gereageerd. Amper drie dagen nadat het artikel verschenen is, was het eerste festival al een feit: de jongen met een ernstige spierziekt­e mocht zich opmaken voor een bezoekje aan Extrema Outdoor, een technofest­ival in Houthalen-Helchteren.

Van vrijdag tot zondag verwachten ze zo’n 50.000 festivalga­ngers in Houthalen-Helchteren. “Een dag voor het festival is alles al opgesteld. Daarom hebben we beslist om er een gratis festival te organisere­n voor mensen met een beperking. Zij hebben vaak moeite om naar een gewoon festival te gaan waar tienduizen­den mensen rondlopen. Toen ik het verhaal van Dean las, was ik erg aangegrepe­n en vond ik dat hij er bij moest zijn. Ik heb hem opgebeld en uitgenodig­d om samen met vierhonder­d anderen te komen feesten”, legt organisato­r Ugur Akkus uit.

Heel blij

Dean glunderde toen hij vertrekken­sklaar stond. “Ik ben heel blij. Het weer is goed en ik heb er veel zin in. Het lijkt soms of ik plots een bekende Vlaming ben geworden, want de berichtjes blijven maar binnenstro­men. Sinds vanmorgen heb ik weer zeventien berichten gekregen van mensen die als begeleider mee willen gaan of die me uitnodigen op een festival. Intussen ben ik het overzicht helemaal kwijt.”

Deze keer ging mama Nancy mee. “We hebben nog niet de tijd gehad om mensen te selecteren uit die vele berichten. We kregen ook maar een paar uur op voorhand een telefoontj­e. Na dit festival gaan we de rest van de zomer inplannen en kij- ken we met wie Dean op pad kan.”

Dean vond het allemaal geweldig. “Dit smaakt naar veel meer”, klonk het tussen de luide beats door.

 ?? FOTO MINE DALEMANS ??
FOTO MINE DALEMANS
 ?? FOTO'S WIM HENDRIX,
MINE DALEMANS ?? Links: Festivalor­ganisator Ugur Akkus kwam Dean oppikken in Bevel. Rechts: Dean genoot met volle teugen van het Limburgse Extrema Outdoor.
FOTO'S WIM HENDRIX, MINE DALEMANS Links: Festivalor­ganisator Ugur Akkus kwam Dean oppikken in Bevel. Rechts: Dean genoot met volle teugen van het Limburgse Extrema Outdoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium