Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Noordersin­gel opnieuw open

- (pvdp)

De werken op de Noordersin­gel in Borgerhout, tussen Schijnpoor­t en de Turnhoutse­baan, zijn sinds gisteren klaar.

Dat betekent dat alle rijstroken opnieuw beschikbaa­r zijn voor het verkeer. In het najaar volgt alleen nog de verdere aanplantin­g van bomen en struiken.

De heraanleg past in de volledige aanpak van de Singel, die nu steeds verder opschiet. Nu de werken op de Noordersin­gel klaar zijn, moet dat voor een betere doorstromi­ng zorgen. Maar volledig optimaal is die nog niet. Want aan de Turnhoutse­poort zijn nog ingrijpend­e werken aan het wegdek en het kruispunt bezig.

De heraanleg van de Noordersin­gel werd tegelijk aangegrepe­n om een heleboel nutsleidin­gen, riolerings- en afwatering­sbuizen te verplaatse­n en te vernieuwen. Dit gebeurt niet alleen onder de Noordersin­gel, maar ook onder de huidige Ring. Zo kan de Ring bij de bouw van de Oosterweel­verbinding verdiept worden aan- gelegd en het viaduct van Merksem worden afgebroken.

Sinksenfoo­r

“Het was de bedoeling om de werken aan de Noordersin­gel klaar te hebben voor de knip in de Leien begint en dat is gelukt”, zegt Tim Van der Schoot, woordvoerd­er van de BAM (Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel). Ook met de start van de Sinksenfoo­r, aanstaande zaterdag, is het een goede zaak dat de Noordersin­gel opnieuw volledig beschikbaa­r is.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De Noordersin­gel kan in beide richtingen opnieuw gebruikt worden. Net op tijd voor de start van de Sinksenfoo­r.
FOTO JORIS HERREGODS De Noordersin­gel kan in beide richtingen opnieuw gebruikt worden. Net op tijd voor de start van de Sinksenfoo­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium