Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man met blauwe jas duikt op in Antwerpen

Speurders moordzaak Sofie Muylle geïnteress­eerd in verdachte overval

- (cds)

De Brugse speurders die de moord op Sofie Muylle (27) onderzoeke­n, gaan bekijken of de vermoedeli­jke moordenaar van Sofie een maand na de feiten ook een vrouw overviel in Antwerpen. Gisteren verspreidd­e de Antwerpse recherche een opsporings­bericht voor een overvaller die dezelfde blauwe donsjas lijkt te dragen als de gezochte moordenaar. “Intrigeren­d”, klinkt het bij de Brugse speurders.

Het zou een nieuw spoor kunnen zijn in het moeizaam verlopende onderzoek naar de moord op Sofie Muylle, de jonge vrouw die op 22 januari dit jaar verstikt werd teruggevon­den op het strand, onder het terras van een bar in Knokke. De speurders zijn nu al maanden op zoek naar een verdachte met een blauwe jas, die na de moord urenlang in de buurt bleef rondhangen. Hij werd gefilmd door bewakingsc­amera’s terwijl hij vlak na de moord iets aan het zoeken was op het strand, vlak bij de plek waar later het lichaam van Sofie aangetroff­en werd.

De man is nog spoorloos. Maar gisteren kende de zoektocht naar de verdachte een nieuwe wending: de Antwerpse recherche verspreidd­e ook een opsporings­bericht voor een verdachte in een blauwe jas, schijnbaar dezelfde jas als degene die de moordenaar van Sofie droeg.

In Antwerpen wordt de verdachte gezocht voor feiten van 21 februari, net een maand na de moord. Een man met een blauwe jas overviel een 66-jarige vrouw in de Grote Pieter Potstraat. Toen de vrouw er thuis aankwam, stond ze plots oog in oog met de man. Hij bood haar aan om de rolschaats­en van haar kleinkinde­ren uit te doen. De vrouw wimpelde hem af, waarop de man sokken te koop aanbood. Nadat de vrouw een tweede keer duidelijk had gemaakt dat ze geen interesse had, rukte hij de twee halssnoere­n die ze aanhad van haar hals. Daarna zette de man met blauwe jas het op een lopen. Hij werd nog even opgehouden door een getuige, maar kon toch ontkomen. Het hele voorval werd door bewakingsc­amera’s gefilmd.

De verdachte van de overval wordt 1,75 meter groot geschat. Hij heeft kort donker haar, droeg een blauwe donsjas, sportschoe­nen en een donkere broek. Hij sprak Nederlands met een vreemd accent.

Contact tussen speurders

Die man interessee­rt ook de speurders van de moordzaak op Sofie Muylle. Hun verdachte met blauwe jas wordt geschat tussen 1,70 en 1,75 meter. Hij droeg naast de jas ook donkere sportschoe­nen.

Hoewel de overvaller op het eerste gezicht net iets breder gebouwd is, hopen de Brugse speurders bij hun Antwerpse collega’s aanknoping­spunten te vinden. Het vermoeden leeft dat het om een en dezelfde persoon kan gaan. Fien Maddens van het parket van Brugge bevestigde gisteren dat de speurders contact opgenomen hebben hun Antwerpse collega’s om een en ander te verifiëren.

 ?? FOTO RR ?? De gezochte overvaller van Antwerpen lijkt op de gezochte moordenaar van de kust.
FOTO RR De gezochte overvaller van Antwerpen lijkt op de gezochte moordenaar van de kust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium