Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tonen dat dit een bruisende stad is”

Europese creatievel­ingen ontdekken ondernemen­d Antwerpen op D.A.T.E.

-

Al een hele week krijgen dertien creatieve geesten uit heel Europa de kans om Antwerpen te ontdekken dankzij D.A.T.E., oftewel Discover Antwerp by Experience. Met dit programma wil This is Antwerp het bruisende ondernemer­schap in onze stad op de kaart zetten.

Antwerpena­ars weten het: er leeft van alles in onze stad. Jonge ondernemin­gen en creatief talent vinden hier steeds beter hun weg en zetten Antwerpen op innovatief vlak op de kaart. Om dat ook aan de buitenwere­ld te tonen, organiseer­t This is Antwerp, het alternatie­f reisplatfo­rm van Visit Antwerpen, voor het derde jaar op rij D.A.T.E.

“We selecteerd­en dertien jonge buitenland­se ondernemer­s die al wel het een en ander verwezenli­jkt hebben. Mensen die bovendien actief zijn op sociale media en die tijdens deze week Antwerpen promoten aan hun volgers”, vertelt Jasper Kuylen van This is Antwerp.

“Het doel van This is Antwerp is naar buiten te treden met de niet voor de hand liggende zaken die in onze stad gaande zijn. Via onze website, sociale media en ons magazine promoten we wat nieuw en urban is. En dat is ook wat we onze deelnemers doen ontdekken tijdens D.A.T.E.”

Inspireren­de locals

Anders dan de vorige edities werkt het platform dit jaar rond twee thema’s: grafische en visuele kunsten. Vijf dagen lang worden de deelnemers ondergedom­peld in wat Antwerpen tot Antwerpen maakt. Ze bezoeken galeries en ateliers zoals Kastaar – een print- en lay-outbureau dat met oude drukpersen werkt – nemen deel aan workshops, onder meer bij juweelontw­erper Nico Taeymans en ontdekken daarnaast wat onze stad op culinair vlak te bieden heeft. “We brengen hen tijdens die momen- ten in contact met onze locals in de hoop dat ze geïnspiree­rd geraken.”

Nog voor het eerst zette This is Antwerp reeds voor de start van D.A.T.E. enkele samenwerki­ngen op poten tussen de buitenland­se deelnemers en talent van eigen boden. “We vroegen hen om een werk uit te wisselen en om het gekregen werk opnieuw te interprete­ren. Dat resultaat is waanzinnig en werd gisterenav­ond getoond tijdens een expo in Fosbury & Sons”, zegt Kuylen.

“Uiteindeli­jk hopen we dat dankzij D.A.T.E. samenwerki­ngen op lange termijn ontstaan. Maar zelf pushen we dat niet. Het belangrijk­ste is dat deze mensen ontdekken dat Antwerpen een zeer aangename stad is, met bruisende creatieve ondernemin­gen.”

Met een bezoek aan de fashionsho­w van de laatstejaa­rs van de Modeacadem­ie als afsluiter, kan dat alvast niet mislopen.

JASPER KUYLEN

This is Antwerp “We hopen dat de deelnemers geïnspiree­rd geraken door onze stad en ons lokaal talent.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

De expo in Fosbury & Sons, Mechelsest­eenweg 271, loopt nog tot en met 15 juni

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De workshop van juweelontw­erper Nico Taeymans heeft veel bekijks.
FOTO JAN VAN DER PERRE De workshop van juweelontw­erper Nico Taeymans heeft veel bekijks.
 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium