Gazet van Antwerpen Stad en Rand

G4S Care mag project opstarten

-

G4S Care mag de projecten opstarten die het OCMW heeft toegewezen. “Of de firma in de fout is gegaan of niet, is aan de gouverneur om uit te maken”, zegt OCMWvoorzi­tter Fons Duchateau.

G4S Care verwees in zijn voorstel voor het project Zorgteam naar een partnersch­ap met de Rotterdams­e Nico Adriaans Stichting (NAS). Alleen heeft het bestuur van deze Stichting geen weet van deze overeenkom­st. Er is wel een document onderteken­d door een medewerker van NAS. Volgens G4S Care door het medisch diensthoof­d, maar dat werd ons door de Stichting ontkend. De persoon is een verpleegst­er en had geen mandaat om iets te tekenen namens NAS. OCMWraadsl­id Johan Peeters (sp.a) diende een klacht in bij de gouverneur en vraagt de schorsing van de toewijzing.

Ook de andere oppositiep­artijen pleiten nu voor de stopzettin­g van de overeenkom­st met G4S Care. “Er is aan de jury iets beloofd wat er in realiteit niet is”, zegt Dirk Avonts, Groen OCMW-raadslid. “De enige conclusie kan zijn dat de toewijzing aan G4S Care nietig wordt verklaard. Ook de andere twee toewijzing­en, zoals het inloopcent­rum voor daklozen De Vaart, moeten onderzocht worden.”

Lise Vandecaste­ele (PVDA) herhaalt haar eis om de vermarktin­g van de sociale sector stop te zetten. “G4S Care moet worden geweerd uit alle aanbestedi­ngen en oproepen”, zegt het OCMW-raadslid. “Nu duidelijk is dat G4S Care niet beschaamd is om te liegen, staat het OCMW niets meer in de weg om de overeenkom­st te stoppen. Als dit niet gebeurt, kan men enkel concludere­n dat het gaat om vriendjesp­olitiek.”

De meerderhei­dspartijen CD&V en Open Vld zijn voorzichti­ger. “Ik blijf vertrouwen hebben in de OCMW-administra­tie en de jury”, zegt Paul De Vroey (CD&V).

Hetzelfde valt te noteren bij Axel Polis (Open Vld). “Over G4S Care kan ik mij niet uitspreken omdat ik niet weet hoe het dossier rond het partnersch­ap juist in elkaar zit”, zegt Polis.

Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau gaat niets ondernemen tegen G4S Care en wacht de conclusies van de gouverneur af op de klacht van sp.a. “We zullen de firma beoordelen op basis van het al of niet behalen van de doelstelli­ngen die wij hen opleggen in de betrokken werkingen”, zegt de voorzitter.

FONS DUCHATEAU

OCMWvoorzi­tter,

NVA “We zullen de firma beoordelen op basis van het al of niet behalen van de doelstelli­ngen die we hen opleggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium