Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reuzenfees­t in volkstuint­jes

Tuinders Drakenhof bereiden op 17 juni internatio­nale specialite­iten van eigen kweek

- JAN STASSIJNS www.volkstuine­ndeurne.com

Het is nog maar eens feest in Deurne. Op zaterdag 17 juni slaan vzw Volkstuine­n District Deurne en vzw De Vrienden van de Volkstuine­n de handen in elkaar voor het Reuzenfees­t. De tuinders maken ook gerechten klaar uit hun land van herkomst, met ingrediënt­en van eigen kweek.

In de volkstuint­jes Drakenhof, achter de Mortselses­teenweg in Deurne, deden leden en bestuur van vzw Volkstuine­n District Deurne en vzw De Vrienden van de Volkstuine­n hun plannen voor het Reuzenfees­t uit de doeken. Ze werden vergezeld van René. Hij is een van de centrale gasten tijdens het Reuzenfees­t. De reus zag het levenslich­t in 2012, naar aanleiding van het WK Reuzenstoe­t in Deurne. Dit jaar viert René dus zijn vijfde verjaardag. En ook zijn echtgenote, de reuzin Miss Groenenhoe­k, is van de partij op zaterdag 17 juni (vanaf 13u) in de volkstuint­jes Drakenhof.

De tuinders helpen een handje om er een groot feest van te maken. Ze zorgen voor gratis proevertje­s van specialite­iten uit twaalf verschille­nde landen en die maken ze klaar met ingrediënt­en uit de volkstuin. “Het is ongelofeli­jk hoe spontaan mensen zich wilden engageren om iets klaar te maken”, zegt Lut-

JO HENDRICKX

garde Paulussen, voorzitter van vzw Volkstuine­n District Deurne. “In de tuintjes zitten er zo veel culturen bij elkaar, die elkaar zo ook beter kunnen leren kennen. Daarnaast is er ook animatie voor de kinderen met onder andere grime en glittertat­oeages.”

Niet de laatste samenwerki­ng

Het is de eerste keer dat beide vzw’s samen iets organisere­n. En volgens Jo Hendrickx, voorzitter van De Vrienden van de Volkstuine­n, zeker niet de laatste. “Het heeft drie jaar geduurd om iedereen samen te krijgen voor een evenement als dit. En ik ben blij dat het gelukt is. We hebben allemaal een volkstuint­je en zitten op dezelfde site. Het moest toch ooit eens gebeuren, hé. Samen is het altijd plezanter. Het is een sociaal gebeuren om leven in de wijk te blazen. En met het Reuzenfees­t combineren we twee typische zaken van Deurne: reuzen en volkstuint­jes.”

Voorzitter Vrienden van de Volkstuine­n “Met het Reuzenfees­t combineren we twee typische zaken van Deurne: reuzen en volkstuint­jes.”

 ??  ?? Reus René viert zijn vijfde verjaardag in de volkstuint­jes Drakenhof.
FOTO WIM HENDRIX
Reus René viert zijn vijfde verjaardag in de volkstuint­jes Drakenhof. FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium