Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ampère wordt studieplek

59 uur non-stop blokken in club

- (rvre)

Studenten die op openbare plaatsen studeren, het is niets nieuws meer. Maar nu is er een heel bijzondere bloklocati­e bijgekomen. Nachtclub Ampère wordt 59 uur lang omgetoverd tot de Red Bull Study Club.

Studenten die de bibliothee­k beu gezien zijn, kunnen volgende week terecht met hun boeken bij nachtclub Ampère. Ampère zet de deuren 59 uur lang zonder onderbreki­ng open voor negentig studenten, dag en nacht.

“We willen een inspireren­de studeeromg­eving creëren, waar studenten zich op hun gemak voelen en vooral erg productief kunnen zijn”, zegt uitbater Joachim Marynen. “Ampère staat voor no nonsense en de industriël­e sfeer ademt productivi­teit. Mét ruimte om even de benen te strekken. Een ideale locatie dus.”

Naast het studeren wordt ook voor de nodige ontspannin­g gezorgd voor de studenten. Zo komen topatleet en sportpsych­oloog Cédric Dumont en concentrat­iedeskundi­ge Jef Geys spreken over focus, time management en de weg naar succes.

In de Energy Lounge kunnen de studenten even op adem komen en wordt eten en drinken voorzien. “Om de sfeer er helemaal in te brengen, organisere­n we zelfs een silent disco”, aldus Joachim Marynen.

Vooraf reserveren is niet mogelijk. Er zijn studeereil­anden voor negentig studenten en de toegang is gratis. De Red Bull Study Club gaat door vanaf 6 juni om 8u ’s ochtends tot 8 juni 19u.

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium