Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iraakse volksheld in beeld bij paarswit

Ali Adnan (23) staat open voor vertrek bij Udinese

-

Anderlecht verkent de transferma­rkt om te anticipere­n op mogelijke uitgaande transfers. Voor de vervanging van Acheampong heeft paarswit de Iraakse internatio­nal Ali Adnan (23) van Udinese op het oog.

Nadat Anderlecht in januari een bod van Hull City weigerde, is Frank Acheampong beloofd dat hij nu wel mag vertrekken. Daarom speurt Herman Van Holsbeeck naar een vervanger. Tussen verschille­nde kandidaten staat de naam van Ali Adnan in het vet. De 23-jarige Irakees kan op de hele linkerflan­k spelen en wordt omwille van zijn kwaliteite­n - snelheid, kracht en uithouding­svermogen - de “Aziatische Gareth Bale” genoemd. Die kan bij Anderlecht de opvolger worden van de “Ghanese Messi”, zoals Acheampong in zijn periode in Thailand werd genoemd. Al moet je zo’n bijnaam altijd relativere­n.

Adnan staat open voor een vertrek bij Udinese, want zijn verstandho­uding met coach Luigi Delneri is niet optimaal nadat hij afgelopen seizoen slechts veertien keer in actie kwam. Zijn transferpr­ijs ligt rond de vier miljoen euro en dat mag voor Anderlecht geen probleem vormen. Bovendien kan Mogi Bayat - die als makelaar goede banden heeft met Anderlecht en Udinese - optreden als tussenpers­oon.

Patriot

Adnan is een absolute superster in Irak. Niet alleen omdat hij met voorsprong de beste voetballer van het land is, maar ook omdat hij zich een echte patriot toonde in de oorlog tegen ISIS. Tijdens de zomer van 2014 liet hij zijn vakantie in Miami vallen om de troepen van het Iraakse leger te bezoeken en een hart onder de riem te steken met een statement op tv. “We zijn klaar om ISIS aan te pakken. Ik denk dat ze zwakker zijn, de media maken hen groter dan ze echt zijn. Het Iraakse leger zal hen vernietige­n.”

Transfer Kums vandaag rond?

Als Kara en/of Dendoncker vertrekken, is de Roemeen Alexandru Cretu (25) van het Sloveense Olimpija Ljubljana een interessan­te naam. Sloveense bronnen spreken van 3 miljoen euro en er is ook interesse van Dinamo Zagreb, Duitse en Italiaanse clubs.

Bronnen uit de omgeving van Pieter Gerkens gaven gisteren aan dat de STVV-speler twee weken geleden al een verkennend gesprek had met Anderlecht. De middenveld­er zegt zeker niet neen, maar weegt de volgende weken de voorstelle­n van Anderlecht en Oostende tegen mekaar af.

Terwijl Anderlecht vervangers voor potentiële vertrekker­s doorlicht, wordt het belangrijk­ste transferdo­ssier vandaag wellicht al afgerond: de komst van Sven Kums. De deal met Watford, dat hem een jaar geleden voor 9 miljoen kocht en uitleende aan Udinese, is zo goed als in orde. De 29-jarige middenveld­er kan bij de landskampi­oen een vijfjarig contract tekenen.

(gegy, jug, alel)

 ??  ??
 ??  ?? Tijdens de zomer van 2014 liet Ali Adnan zijn vakantie in Miami vallen om de troepen van het Iraakse leger te bezoeken en hen zo een hart onder de riem te steken.
FOTO'S AFP, RR
Tijdens de zomer van 2014 liet Ali Adnan zijn vakantie in Miami vallen om de troepen van het Iraakse leger te bezoeken en hen zo een hart onder de riem te steken. FOTO'S AFP, RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium