Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Brussels verdiende de zege”

Port of Antwerp Giants is uitgeteld, Brussels speelt voor landstitel tegen Oostende

-

Dan toch geen eerste finale in zeventien jaar voor Port of Antwerp Giants (in 2000 won het zelfs de dubbel titelbeker). De havenploeg verloor gisteren de vierde wedstrijd van de halve finales bij Brussels en is dus uitgeschak­eld. “De nederlaag maandag in de Lotto Arena deed pijn. Daar verspeelde­n we onze kansen op de finale. Ik wil Brussels vooral felicitere­n voor de kwalificat­ie. In deze vierde partij was het dominant en verdiende het gewoon de zege”, reageerde coach Roel Moors.

Voor het eerst in zijn vierjarig verblijf in de EuroMillio­ns League heeft Brussels zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Vanaf woensdag kampt de club uit de hoofdstad in een best of five tegen titelverde­diger en favoriet Oostende om de landstitel. Brussels is ook al zeker van de kwalificat­ie voor de Champions League. “Ook in deze vierde wedstrijd hadden we enkele kansen”, sakkerde Roel Moors. “Maar Ryan Anderson was weer niet in de partij en Brussels domineerde echt wel de wedstrijd. Met de werkkracht van onder meer Smith en Conger knokten we ons terug in de match. Jammer genoeg was (

onze remonte van 60-47 tot 75-71 niet voldoende om een vijfde wedstrijd af te dwingen.”

Loubry van goudwaarde

Brussels, dat na twee uitzeges en een een thuisneder­laag in de vorige confrontat­ies met 2-1 leidde, was in deze vierde partij op alle vlakken baas en had deze keer geen assist van de referees nodig. Sinjoor Domien Loubry was voor het eerst in de halve finales tegen zijn stadsgenot­en van goudwaarde. In de eerste drie wedstrijde­n was hij - evenmin als Ryan Anderson bij de Giants - niet bepalend, nu leidde Loubry Brussels met 25 punten en 5 assists samen met de Amerikaans­e power forward Ubel (16 punten, 6 rebounds) en Lichodzije­wski en Dowe in het slotkwart naar een ruime over- winning.

Port of Antwerp Giants hing na de uitschakel­ing in de kleine zaal van Neder-Over-Heembeek in de touwen. Ten opzichte van vorig seizoen deed het met een tweede plaats in de reguliere competitie en een stek in de halve finales van de play-offs wel beter, maar de gemiste kans op een ticket voor de finale zal een zure nasmaak blijven geven. Spelers als Ryan Anderson moeten best eens in de spiegel kijken. De Amerikaans­e power forward was na de reguliere fase de beste rebounder. In de play-offs was hij nog een schim van zichzelf, in dit vierde duel tegen Brussels zelfs ‘ goed’ voor 0 punten en 0 rebounds. Dat is misschien nog het grootste werkpunt voor Port of Antwerp Giants in de zomer: een buitenland­er scouten die in money-time niét afwezig tekent.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium