Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Venus zal straks wel weten wie Elise Mertens is”

-

“Wie is Elise Mertens?”, zei Venus Williams aan de vooravond van haar zestiende finale, vandaag tegen de hoogstgera­ngschikte Belgische speelster. Niet dat Williams Mertens wilde kleineren, wel dat ze nog niet van haar had gehoord.

Robbe Ceyssens, coach en ook de vriend van Mertens, begrijpt het wel dat de naam Mertens geen belletje doen rinkelen bij de tennislege­nde. “Dan zullen we wel laten zien wie Elise Mertens is”, zegt hij.

Gisteren speelde Mertens bewust nog het dubbelspel – ze verloor wel – als een soort afleiding, zegt Ceyssens, zodat ze niet al te veel bezig is met de clash tegen Venus Williams. Ceyssens bekeek Williams’ vorige wedstrijd als toeschouwe­r, gisteravon­d keken Mertens en hij samen enkele tv-beelden en stelden ze het tactische plan op. “Tactisch is iedereen te kloppen, ook Venus Williams. Elise mag in elk geval niet het spel van haar ondergaan maar ze moet haar eigen spel spelen.”

Zowel Serena als Venus Williams, hardhitter­s van de vrouwen, staan er evenwel om bekend om de tegenstand­er uit hun evenwicht te brengen, en dat psychologi­sche spelletje begint vaak al bij de toss. “Elise moet in haar bubbel blijven. Maar ik heb er geen enkele moeite mee om Elise met beide benen op de grond te houden. Ze ge- draagt zich helemaal niet anders dan anders, ik merk niet dat ze zenuwachti­ger is nu de wedstrijd nadert. Dat heeft ze altijd al goed gedaan. Of het nu een wedstrijd tegen Venus Williams is of tegen iemand anders, ze pakt echt elke wedstrijd aan zoals een andere wedstrijd.”

Aan publiek zal het alvast niet ontbreken. Ook gisteren moedigde het publiek, met heel wat Belgische vlaggen, Mertens duchtig aan tijdens haar dubbelweds­trijd. “Hoe meer publiek, hoe liever; hoe groter het stadion, hoe liever ze het heeft.”(

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium