Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het moet een ple zant koersje voor me worden”

Viktor Verschaeve wil niet onopgemerk­t blijven

-

Viktor Verschaeve liet de voorbije jaren bij de juniores en de nieuweling­en al zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Dit seizoen bij de beloften trekt hij die lijn door. Zijn deelname in Zwijndrech­t is dan ook verrassend.

“Ik ben inderdaad niet de man voor dit soort koersen. Echt mijn ding is het niet. Geef mij maar de zwaardere wedstrijde­n met een iets meer geaccident­eerd parcours. Al kan het geen kwaad om af en toe zo’n wedstrijd als deze in Zwijndrech­t mee te pakken”, zegt een lachende Viktor Verschaeve.

“Door de examens (

hij zit in zijn eerste jaar Ontwerp- en Producttec­hnologie aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, red.)

ben ik nu wat aan het afbouwen. En dan is dit een ideale wedstrijd om nog wat ritme op te doen, de ex- plosivitei­t te testen en de basiscondi­tie te onderhoude­n.”

“Het is dan ook nog eens dicht bij huis, dus heb ik ook geen lange verplaatsi­ng te maken en is er minimaal tijdverlie­s bij het studeren. Daarnaast is het een goede vorm van ontspannin­g om het hoofd wat vrij te maken.”

Toch wil de inwoner van Zwijndrech­t zondag niet onopgemerk­t blijven. “Ik wil niet zomaar wat rondjes meerijden in de groep. Zo zit ik niet in elkaar. Ik ga proberen initiatief te nemen, de koers mee te maken. Het moet een plezant koersje voor me worden. En misschien raken we wel met een klein groepje weg", aldus de renner van Cycling Team Pollentier, die na de examens op stage trekt richting Vogezen en Ardennen om zich verder voor te bereiden op het vervolg van het seizoen. “Ik wil vooral in de Giro della Valle d'Aosta, half juli, goed voor de dag komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium