Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen als er w at wind s taat, kunnen we de spurt ontlopen”

Tuur Van den Bergh start met bescheiden ambitie in Bonheiden

-

Tuur Van den Bergh start zaterdag met bescheiden ambities in de interclubw­edstrijd in Bonheiden. Nochtans zette de 18jarige Hoboken WACrenner de voorbije weken enkele sterke prestatie neer met onder andere een vierde plaats in het provinciaa­l kampioensc­hap.

“Het draait inderdaad niet slecht, maar in Bonheiden vind ik niet echt een parcours dat bij me past. Mocht ik daar in de top tien rijden, dan zal ik meer dan tevreden zijn. De lengte van de wedstrijd is geen probleem, maar er zijn daar weinig plaatsen waar je voor afscheidin­g kan zorgen. De kans dat het op een massaspurt uitdraait, is vrij groot. En dat gewriemel ligt me niet echt”, zegt de man uit Achterbroe­k-Kalmthout, die hoopt op iets koelere temperatur­en en wat slechtere weersom- standighed­en. “Er mag gerust wat wind staan. Als dat zo is, bestaat er een kansje om de verwachte massaspurt te ontlopen en kunnen we misschien met een kleiner groepje - net als op het provinciaa­l kampioensc­hap in Herentals enkele weken geleden - vooruit blijven. Anders zal een plaats in de top tien er echt niet inzitten", weet Van den Bergh, die na dit weekend vooral focust op de Vierdaagse van Kontich, begin juli.

“Volgende week start ik met de examens. Dan zal het dus even wat minder zijn. Maar in de Vierdaagse van Kontich wil ik er opnieuw staan. Vorig seizoen eindigde ik er in de top twintig. Dit seizoen kom ik toch wel beter voor de dag dan het voorbije jaar, voel ik me sterker en heb ik ook wel wat betere resultaten behaald. Ik mik nu toch wel op een iets dichtere ereplaats.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium