Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Terra Nova wekt de avonturier in ons

-

Al tien jaar lang pakt de provincie Antwerpen met Terra Nova uit met avontuurli­jke en betaalbare activiteit­en dicht bij huis. Van een ezelcruise over koken in een stoomkuil tot pitkampere­n: de selectie van

Met kunt u met het gezin vanaf vandaag in het Rivierenho­f deelnemen aan een natuurzoek­tocht voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Via een code vindt u zelf de weg door het park om Skwirrel, de eekhoorn, voedsel en een goede slaapplek te bezorgen. De route is zo’n 3 kilometer lang, goed voor ongeveer 2,5 uur natuuren speurplezi­er. Het boekje (5 euro) bevat ook een bon voor een ijsje en een frisdrank (tot 31/08). joen De Notelaer hangen deze zomer vier boomtenten. Deze ‘pitten’, ontworpen door Nederlands­e kunstenaar Dré Wapenaar, bieden elk onderdak aan twee volwassene­n en twee kinderen. Langs een laddertje klim je in de ‘tent’ waarin een ronde matras ligt. Mét ontbijt, vanaf 80 euro (van 30/06 tot 03/09).

Via een stoomkuil, die men eerst zelf maakt, wordt in De Schorre in Boom een lunch gemaakt van forel, kip en vergeten groenten. Een gids vertelt over eetbare planten die gebruikt worden bij het koken. Ook leert u uw eigen bestek kerven uit hout (11/07, vanaf 10 euro).

Wandeltoch­t met ezels doorheen wandelgebi­ed de Merode. De kleinsten kunnen afwisselen­d even uitrusten op de rug van de ezels, terwijl volwassene­n de ezels begeleiden. Aansluiten­d picknick in

Stoere ouders en kinderen scherpen hun overleving­stechnieke­n aan tijdens een tweedaags bushcraftw­eekend in groendomei­n Hertberg in Herselt. Aparte weekends voor mama’s en dochters en papa’s en zonen (diverse data, vanaf 25 euro).

Met een eigen tent en slaapspull­en beleeft u een fantastisc­h weekend in de arboretumt­uin in Kalmthout. ’s Avonds zorgt de Piknikfabr­ik voor een heerlijk hapjes- en saladebuff­et. Er is een kampvuur, een zomerbar en muziek in het tuintheate­r met singer-songwriter Cerys. ’s Ochtends een tai-chisessie (26 en 27/08, vanaf 25 euro.

Terra Nova, van 02/06 tot 31/08, her en der in provincie Antwerpen, www.terranova.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium