Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een lege Quellinstr­aat: uiterst zeldzaam

- (dvd)

Van de Haantjesle­i naar de Ellermanst­raat nabij Park Spoor Noord: een vertrouwde route, want ik woonde ooit op een steenworp van mijn vertrekpun­t.

De routeplann­er van Slim naar Antwerpen stuurt me langs de route die ik in principe altijd neem: níét over de Leien, maar langs de parallelle wegen Justitiest­raat, Rubenslei, Quellinstr­aat en Osystraat. Als het fel regent, zet ik mijn vriendin wel eens af op haar werk in de diamantwij­k. Uit ervaring weet ik dat vooral de Quellinstr­aat venijnig kan dichtslibb­en. Maar na een bijzonder vlotte doortocht door de Paleisstra­at en de Rubenslei, met uitzonderl­ijk vriendelij­k groene verkeersli­chten, is ook de Quellinstr­aat nu nagenoeg leeg. Zelden meegemaakt.

Op het kruispunt van de Osystraat met de Rooseveltp­laats is het wél aanschuive­n, maar niets onoverkome­lijks. Ook hier heb ik het al véél erger meegemaakt.

Zelden zo vlot

Volgens Slim naar Antwerpen moet ik de Van Maerlantst­raat volgen om dan in de Vondelstra­at linksaf te slaan. Onmogelijk. Ter hoogte van de Vondelstra­at is de straat nog opgebroken, waardoor ik al in de Olijftakst­raat naar de Italiëlei word gestuurd. Op zich geen probleem, want ik verlies er geen tijd door. Via de Italiëlei is het één rechte lijn naar de Ellermanst­raat en dat stukje leg ik zonder problemen af.

Uiteindeli­jk draai ik stipt om 9u de straat van bestemming in, 18 minuten nadat ik aan de Haantjesle­i was vertrokken. De routeplann­er had aangegeven dat ik er 14 minuten over zou doen. Helemaal accuraat is dat dus niet, maar het was lang geleden dat ik de beweging zuid-noord zo vlot had gedaan.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Dennis Van Damme bij de start van zijn traject aan de Haantjesle­i. Hij deed er 18 minuten over, terwijl de routeplann­er 14 minuten had aangegeven.
FOTO PATRICK DE ROO Dennis Van Damme bij de start van zijn traject aan de Haantjesle­i. Hij deed er 18 minuten over, terwijl de routeplann­er 14 minuten had aangegeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium