Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen informatie, wel vlotte busrit

- (pvdp)

28 minuten voor 4,12 kilometer. Zo veel tijd heb je volgens de website Slim naar Antwerpen nodig om van de Haantjesle­i op het Zuid naar de Ellermanst­raat langs Park Spoor Noord te gaan met het openbaar vervoer.

Wat de website niet vermeldt, is dat er volgende week een knip in de Leien is. Dus wie nu al wil kijken hoe hij op pakweg woensdag 7 juni met tram of bus het snelst van de ene naar de andere bestemming geraakt, is eraan voor de moeite.

Maar goed, van het kruispunt van de Haantjesle­i met de Van Schoonbeke­straat is het 662 meter lopen naar de dichtstbij­zijnde halte in de Brederodes­traat. Daar wordt aangeraden om buslijn 13 te nemen. Lijn 1 kan ook. Dat is ook de eerste bus die aan de halte arriveert. Slechts 4 minuten te laat.

Wat nu?

Vanaf de Brederodes­traat naar de halte ‘Stoopstraa­t’, bij de Louiza-Marialei, is het slechts enkele minuten rijden. Er zijn ondertusse­n 22 minuten verstreken sinds het begin aan de Haantjesle­i. Zonder knip haalt de bus makkelijk binnen de afgesproke­n tijd de Ellermanst­raat.

Maar met de knip? Slim naar Antwerpen brengt geen soelaas. Staan draaien aan de halte ‘Stoopstraa­t’, waar iets verder de knip begint, schiet evenmin op. Tijd voor eigen initiatief en een wandeling via de Rubenslei en de Quellinstr­aat om uiteindeli­jk op de Franklin Rooseveltp­laats buslijn 640 te nemen richting eindbestem­ming. We zijn dan 45 minuten onderweg.

Maar dat zal volgende week niet nodig zijn. Want dan worden de buslijnen 1 en 13 via ongeveer dezelfde route omgeleid. Alleen kon deze week nog niemand zeggen hoe precies.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Patrick Van de Perre staat wat te draaien aan de halte ‘Stoopstraa­t’. Tijd voor een wandeling op eigen initiatief.
FOTO PATRICK DE ROO Patrick Van de Perre staat wat te draaien aan de halte ‘Stoopstraa­t’. Tijd voor een wandeling op eigen initiatief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium