Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rode lichten bij de vleet

- (sare)

Vanuit hartje Borgerhout, aan het Terloplein, moet ik me tijdens de ochtendspi­ts een weg banen naar de voetganger­stunnel aan SintJansvl­iet. Ik hou mijn hart al vast.

Met de auto de binnenstad inrijden druist loodrecht tegen mijn principes in, net als om 8.30u thuis vertrekken trouwens. Nochtans zijn dat exact de zaken die van mij verwacht werden. En ja, als de plicht roept, zit er niets anders op.

Zo rijd ik op woensdagoc­htend langs de Pothoekstr­aat naar Park Spoor Noord. Wonderwel gaat alles vlot, vlotter dan verwacht zelfs. Ook het kruisen van de Leien naar de Koeikensgr­acht en de Ankerrui gaat prima. Het is pas op de as Ankerrui-Oudeleeuwe­nruiBrouwe­rsvliet dat ik het gevoel krijg tijd te verliezen in de auto. Het groene verkeersli­cht wordt steeds te snel rood. Uiteindeli­jk zie ik drie verkeersli­chten in totaal zes keer op rood springen. Op de Scheldekaa­ien is het opnieuw rustig.

Op mijn manier

Als ik zelf moest kiezen, zou ik aan eindbestem­ming Sint-Jansvliet linksaf draaien. Slim naar Antwerpen denkt er anders over. Terwijl de afslagstro­ok leeg is, blijf ik rechts staan, in de aanschuif voor het rode licht. Net voorbij Sint-Jansvliet word ik een onooglijk straatje ingestuurd, Rijkenhoek. Vervolgens linksaf via Scheldeken tot op Sint-Jansvliet. Althans, dat is de bedoeling. Rijkenhoek is al jaar en dag afgesloten met ijzeren paaltjes. Achteruit terug de kaaien op en dan toch maar op mijn manier naar de Sint-Jansvliet. Parkeerpla­ats is snel gevonden, 23 minuten na vertrek in Borgerhout sta ik voor de voetganger­stunnel. Trager dan de door Slim naar Antwerpen vooropgest­elde 16 minuten, maar toch nog sneller dan ik had verwacht.

 ?? FOTO
KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Ondanks wat oponthoud geraakt Sam Reyntjens sneller dan verwacht vanuit Borgerhout aan de voetganger­stunnel.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Ondanks wat oponthoud geraakt Sam Reyntjens sneller dan verwacht vanuit Borgerhout aan de voetganger­stunnel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium