Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man beschoten vanuit rijdende auto

Vete tussen families escaleert met aanval in Mechelse wijk Nekkerspoe­l

- (tdk, sare, svh)

Een man uit de Mechelse wijk Nekkerspoe­l is op het nippertje aan de dood ontsnapt toen hij vanuit een auto werd beschoten. De kogels vlogen hem letterlijk om de oren, maar kwamen in een etalage terecht.

Donderdaga­vond wandelde een man op het voetpad in de Nekkerspoe­lstraat in Mechelen. Een auto kwam naast hem gereden en vanuit het voertuig werden minstens drie schoten afgevuurd in de richting van de wandelaar. “Het is een klein mirakel dat de kogels de man niet geraakt hebben. Ze vlogen in het raam van een gebouw dat nu wordt ingericht als kindercrèc­he. De man die beschoten werd, vertelde me wel dat hij een kogel langs zijn been heeft voelen passeren, maar dat hij daar niet gewond is bij geraakt”, vertelt een buurtbewon­er die op de straat stond.

Paniek

Vlak bij de plaats van het schietinci­dent stonden op dat moment nog verscheide­ne andere mensen buiten. “Toen de schoten werden afgevuurd, is iedereen in paniek geraakt en weggelopen. De auto van waaruit er geschoten was, ging er meteen met hoge snelheid vandoor. Maar het was wel duidelijk dat ze wisten wie ze onder vuur namen. Hun slachtoffe­r was geen toevallig doelwit. Ik ver- moed zelfs dat ze netjes gewacht hebben tot de man een wandeling ging maken en hem dan met de auto hebben ingehaald.” Volgens de omwonenden was er eerder op de avond ook al een incident in de wijk. Toen gingen leden van de families B. en E.K. met mekaar op de vuist. Wellicht is de schietpart­ij een gevolg van die eerdere vechtparti­j en wilden leden van een van de betrokken families daarvoor wraak nemen.

Vijf arrestatie­s

De politie sloot de Nekkerspoe­lstraat onmiddelli­jk af en begon een grondig onderzoek. Vrij snel na het schietinci­dent werden vijf mensen opgepakt. Zij werden in de loop van vrijdag voor de Mechelse onderzoeks­rechter geleid. Drie van hen – 22, 25 en 26 jaar oud – zijn aangehoude­n. De politie onderzoekt wat de aanleiding is voor de vete tussen de twee families is.

 ?? FOTO'S SVEN VAN HAEZENDONC­K, GIL PLAQUET ?? De straat werd onmiddelli­jk afgesloten. Inzet: een van de kogelgaten in de etalage.
FOTO'S SVEN VAN HAEZENDONC­K, GIL PLAQUET De straat werd onmiddelli­jk afgesloten. Inzet: een van de kogelgaten in de etalage.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium