Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wezenberg gesloten

Zwembad twee weken dicht door schade aan filter

- www.antwerpen.be/zwembaden

Zwembad Wezenberg is uit voorzorg twee weken gesloten om herstellin­gswerken uit te voeren. Bij een routinecon­trole van de filterinst­allatie werd gisteren schade vastgestel­d.

Eind januari moesten er nog zestig zwemmers geëvacueer­d worden uit zwembad Wezenberg omdat het plots leegliep. De oorzaak was een technisch defect aan de pompinstal­latie. Gisteren werd tijdens een routine inspectie aan de filterinst­allatie vastgestel­d dat een deel van de muur aan de open zandfilter­s schade vertoont en instabiel is. De filters zorgen voor de kwaliteit van het water en zijn een essentieel onderdeel voor het functioner­en van het zwembad. Na een bijkomende controle door de stadsingen­ieur werd beslist het zwembad met onmiddelli­jke ingang te sluiten. Om 15u werd het zwembad ontruimd. Er was geen gevaar voor de aanwezige zwemmers.

Grondige moderniser­ing

“Het zwembad blijft nu twee weken gesloten”, zegt Tom Schippers van de stad Antwerpen. “De hoogdringe­nde herstellin­g aan de filterinst­allatie wordt uitgevoerd, in afwachting van de renovatie van het Wezenbergz­wembad die in maart 2018 start. De kuip van het wedstrijdb­ad dateert uit de jaren zeventig en heeft nood aan een grondige moderniser­ing. De filterinst­allatie zal in 2018 volledig vervangen worden. En de kleedkamer­s en inkomzone wor- den ook gemodernis­eerd.” Door de renovatiew­erken zal het zwembad vanaf maart volgend jaar voor zes maanden gesloten blijven voor het grote publiek. Tijdens de sluiting kunnen zwemmers terecht in één van de andere Antwerpse zwembaden. JAN STASSIJNS

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Zwembad Wezenberg sluit voor herstellin­gswerken.
FOTO DIRK KERSTENS Zwembad Wezenberg sluit voor herstellin­gswerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium