Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alle stukjes van de puzzel vielen in mek aar”

- (kle)

Tussen Turnhout en Heist staat vandaag de Heistse Pijl op het programma. Ook Wietse Bosmans verschijnt er aan de start voor zijn nieuwe ploeg ERACircus, waar hij sinds 1 mei deel van uitmaakt. Met sportief manager Marc Herremans als begeleider en kopman Laurens Sweeck als ploegmaat kijkt hij hoopvol uit naar het nieuwe seizoen.

Waarom die overstap naar een nieuwe ploeg? “Ik nam deze beslissing weldoordac­ht. Ik heb zes mooie jaren bij Beobank-Corendon beleefd, ook al heb ik daar met de ziekte van Lyme bijna twee jaar geen wedstrijde­n kunnen rijden. Ik mocht ook bijtekenen, maar heb uiteindeli­jk gekozen voor een overstap naar ERA-Circus. Op meerdere vlakken is dit voor mij een logische keuze. Nu ik eindelijk verlost van alle fysieke problemen ben, was het misschien niet slecht om eens frisse lucht op te snuiven. Zeker na alles wat ik heb meegemaakt. Bovendien heb ik een goeie verstandho­uding met Laurens Sweeck, die ik al ken van in mijn jeugdjaren en waar ik toen al mooie duels mee heb uitgevocht­en. Ook naar de samenwerki­ng met Marc Herremans kijk ik uit. Hij is iemand uit de streek die ik al lang ken en die me zeker opnieuw naar het niveau kan brengen dat ik voor ogen heb. Bij mijn nieuwe ploeg zal ik ook iets meer vrijheid krijgen, bij mijn vorige ploeg stond alles toch in het teken van Mathieu Van der Poel. Het was alsof alle puzzelstuk­jes netjes in elkaar vielen. Ik heb echt een goed gevoel bij deze overgang.”

Je combineert een wegprogram­ma met mountainbi­kewedstrij­den. “Klopt. Voor mij is die combinatie plezierig en ontspannen­d. Van de ene naar de andere wegwedstri­jd of rittenkoer­s rijden, is niet zo mijn ding. Trouwens, ik rij al drie jaar in de zomer op de mountainbi­ke. Al geef ik toe dat het nu toch iets anders is. Meestal was dat vooral om wat te spelen en fun te beleven. Het waren dan vooral marathonwe­dstrijden, waarbij ik er geregeld ook nog eentje won. Nu pak ik het iets anders aan: er staan enkele wereldbeke­rwedstrijd­en op het menu en dat kan je niet zomaar vrijblijve­nd aanpakken. Het niveau ligt daar erg hoog en door de kortere afstand gaat het er veel intensieve­r aan toe. Maar in afwisselin­g met de weg blijft dit voor mij de beste voorbereid­ing op een nieuw veldritsei­zoen.” Denk je weer op het niveau te geraken van voor je ziekte?

“Daar ga ik alleszins voor. Als ik zowel mentaal als fysiek topfit een nieuwe veldritwin­ter kan beginnen, denk ik in het rijtje renners net onder het topduo Van Aert-Van der Poel thuis te horen. Nu en dan eens het podium halen en af en toe eens meestrijde­n voor de overwinnin­g moet zeker kunnen. Er staan veel veldritten op de kalender die het televisies­cherm halen en die dan ook belangrijk zijn voor de ploeg. Ik wil echter een evenwichti­g programma samenstell­en, waarbij in eerste instantie de kwaliteit voorop staat. Op die manier kan ik volgens mij nog altijd het verst geraken.”

Zaterdag 3 juni in Heistopden­Berg: Carrefour Market Heistse Pijl. Start om 12.45 uur op de Grote Markt in Turnhout voor een afstand van 191,2 km (88 km + 7 x 17,2 km). Aankomst op de Leopoldlei in Heistopden­Berg.

 ?? FOTO RR ?? Wietse Bosmans in het shirt van zijn nieuwe ploeg ERACircus.
FOTO RR Wietse Bosmans in het shirt van zijn nieuwe ploeg ERACircus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium