Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Aert en Pozzato als publiekstr­ekkers

- (kle)

Zondagmidd­ag ronken de dernymotor­en weer in de buurt van het Bosuilstad­ion in Deurne. Medeorgani­sator Marc Claus wist na veel kopzorgen toch een mooie affiche samen te stellen.

“Het is altijd wachten tot begin mei, na afloop van het voorjaar, vooraleer je met de samenstell­ing van je deelnemers­veld kan beginnen”, zucht de ex-renner uit Deurne. “Voor die tijd kan geen enkele renner je al iets zinnigs vertellen over zijn programma van de tweede seizoenshe­lft. Bovendien moeten we op onze wedstrijdd­atum rekening houden met moordende concurrent­ie. Er is dit jaar niet alleen de slotrit van de Ronde van Luxemburg en de start van de Dauphiné, maar met de nieuwe Hammer Series in Nederland is het helemaal een bijna onoplosbar­e puzzel geworden. De Heistse Pijl, waar we de vorige jaren wat renners uit konden rekruteren, kampt met hetzelfde probleem. Vandaar kom je al snel terecht bij de betere veldrijder­s, die bij kleinere ploegen rijden en dus iets gemakkelij­ker te strikken zijn. Met Wout van Aert als grootste blikvanger en verder ook Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Toon Aerts hebben we een mooi kwartet aan de start. Filippo Pozzato zit dan weer in de herfst van zijn carrière, maar is nog altijd een grote naam. Klimmersta­lent Laurens De Plus is nog een naam in wording, maar we willen hem hier graag bezig zien. Met Kris Boeckmans en Gerry Druyts legden we ook nog twee interessan­te streekrenn­ers vast. We hebben ook het parcours iets aangepast, om zo hopelijk nog meer spektakel te kunnen bieden.”

Zondag 4 juni: dernywedst­rijd in Deurne aan het stadion van voetbalclu­b Antwerp. Start om 18 uur voor een afstand van 85 km.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium