Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu hopen dat ze me niet vergeten!”

Katarina mag eerste single opnemen

- JAN RUYSBERGH

Aan een groot optreden en feest ontsnapt Katarina Pohlodkova (13) volgende week niet op school. Eindelijk mag iedereen weten dat zij de winnares van The Voice Kids is. “En nu maar hopen dat ik net als mijn idool Natalia een beroemde topzangere­s word.”

Gisteravon­d zag Vlaanderen hoe de 13-jarige Katarina Pohlodkova uit Gent de finale van The Voice Kids won. “Het was lastig om drie weken te zwijgen, want normaal gezien floept een geheim er bij mij altijd meteen uit”, zegt Katarina met een schaterlac­h. “Als ze mij op de speelplaat­s kwamen uithoren, deed ik mijn ogen dicht en hield ik mijn hoofd naar beneden. ‘Je moet vrijdag maar kijken!’, riep ik dan. Zo heb ik het geheim toch kunnen bewaren.” Al op de Blind Auditions werd Katarina gebombarde­erd tot Whitney Houston 2.0. “Dat grapje dat ik Whitney Houston opgegeten had, is nog lang mee blijven gaan”, lacht Katarina. “Ik ben geen superfan, maar ik vind haar stem heel mooi en de stijl van haar liedjes past echt bij mij. Ik heb dankzij mijn ouders een redelijk volwassen muzieksmaa­k, ik luister bijvoorbee­ld ook naar Stevie Wonder. Maar ik hou evengoed van Ed Sheeran, Demi Lovato en Harry Styles.”

Superfan van Natalia

Nu ze een kans krijgt om in de Vlaamse muziekwere­ld door te breken, hoopt ze vooral om Natalia te ontmoeten. “Van haar ben ik echt een hele grote fan”, zegt ze. “Toen ik hoorde dat ze dit jaar niet in de jury zat, vond ik dat erg jammer. Ik was apetrots dat ze voor mij een filmpje had opgenomen om mij aan te moedigen in de finale.” Katarina kwam dan wel niet bij Natalia terecht, Josje maakte dat ruimschoot­s goed. “Ik heb veel van haar geleerd, vooral hoe ik meer in mezelf moest leren geloven, en dat ik meer moest bewegen op het podium.” Dankzij haar overwinnin­g mocht Katarina een single opnemen (de volledige versie van haar Blind Auditions-nummer van Whitney Houston, I Have Nothing, is vandaag al te koop op iTunes) en nog leuker: ze krijgt een studiebeur­s van 10.000 euro. “Ik hoop dat de mensen mij nu niet meteen gaan vergeten”, zegt Katarina. “Zodat ik nog veel singles mag opnemen, en misschien ooit een album. Want ik wil écht heel graag een beroemde zangeres worden.”

KATARINA POHLODKOVA (13) Winnares ‘The Voice Kids’ “Het was lastig om drie weken te zwijgen, want normaal gezien floept een geheim er bij mij altijd meteen uit.”

 ?? FOTO THE VOICE KIDS ??
FOTO THE VOICE KIDS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium