Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitkijken voor de knip: werken in stadscentr­um van start

Website Slim naar Antwerpen ligt urenlang plat, chauffeurs worden in lus rondgeleid

-

De veelbespro­ken knip van de Leien heeft nog niet voor de gevreesde problemen gezorgd. Het weekend verliep relatief vlot, op enkele kinderziek­tes na. De website Slim naar Antwerpen weigerde dienst en op een van de omleidings­routes werden chauffeurs in een rondje gestuurd.

De Kniplus, zo noemt de buurt de omleidings­route die gisteren voor frustratie bij chauffeurs en andere betrokkene­n zorgde en tot hilariteit bij zowat iedereen anders leidde. Bestuurder­s die vanuit het noorden de stad in wilden, werden ter hoogte van de Van Boendalest­raat op de zijbaan van de Italiëlei gestuurd. Om dan rechts de Molenbergs­traat in te gaan en zo via de Korte Winkelstra­at richting binnenstad te rijden. Althans, dat is de theorie. In de praktijk is de Korte Winkelstra­at nog afgesloten tot begin juli. En dus belandden alle chauffeurs na een lus in de file terug waar ze begonnen: op de Italiëlei aan de Van Boendalest­raat. “Het klopt dat er wat problemen waren met de Korte Winkelstra­at”, zegt Cheryl Horemans van Noorderlij­n. “De werken in die straat moesten eigenlijk al klaar zijn voor de knip. Dan zou de Korte Winkelstra­at een van de invalswege­n naar de binnenstad kunnen zijn. Dat blijkt nog niet mogelijk, dus moeten we op zoek naar oplossinge­n. Daarom zijn we nu opnieuw aan het bewegwijze­ren.”

Afwachten

Al bij al kijkt men bij Noorderlij­n tevreden terug op het Pinksterwe­ekend. Grote drukte bleef uit. “Er waren wel problemen in de Gemeentest­raat en de Van de Wervestraa­t”, aldus nog Horemans.

De eerste fatsoenlij­ke test voor het autoverkee­r rond de knip zal er echter pas vandaag zijn. “Veel mensen zijn goed geïnformee­rd en de meesten hebben een alternatie­f gezocht”, zegt Dries Hofkens, coördinato­r van Noorderlij­n. “Maar als het regent dinsdag ( vandaag, red.), zullen meer mensen geneigd zijn om toch in hun auto te springen. We volgen continu alles op en kunnen verkeersli­chten afstemmen op de verkeerssi­tuatie.”

Alsof Murphy zich ermee kwam bemoeien, weigerde Slim naar Antwerpen, de routeplann­er tijdens de werken, gisteren urenlang dienst. Niet wegens overbelast­ing, maar door problemen met de server. Pas tegen 17u ’s avonds waren die verholpen. SAM REYNTJENS, BARBARA VANDENBUSS­CHE

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium