Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beste start ooit”

Sinksenfoo­r hoopt op recordedit­ie na schitteren­d openingswe­ekend

- PATRICK POPPE

De Sinksenfoo­r heeft dit jaar een vliegende start genomen en daar heeft natuurlijk het goeie weer veel mee te maken. Zowel burgemeest­er Bart De Wever (NVA) als JeanFranço­is Vlasselaer­ts, woordvoerd­er van de foorkramer­s, denken nu al aan een recordedit­ie.

Het was dit weekend over de koppen lopen op de Sinksenfoo­r, met pinksterma­andag als absolute uitschiete­r. Zo’n drukte hadden de foorkramer­s ook nog nooit gezien en burgemeest­er De Wever drukte in zijn openingssp­eech dan ook de wens uit dat de Sinksenfoo­r dit jaar eindelijk de kaap van 1 miljoen bezoekers zou kunnen halen. “We hebben al een paar keer geflirt met die historisch­e kaap en het zou dit jaar wel eens prijs kunnen zijn als ik er de weersverwa­chtingen bij haal. De Sinksenfoo­r is ook thuisgekom­en hier aan Spoor Oost, wat toch een uitstekend­e locatie blijkt te zijn. En daar zijn we blij mee, want de Sinksenfoo­r zal altijd in Antwerpen blijven. Daar doen we alles aan.”

“Het wordt inderdaad hoog tijd dat we na drie jaar stoppen met zeuren over de vorige locatie”, zegt Jean-François Vlasselaer­ts, de woordvoerd­er van de foorkramer­s. “Heel Vlaanderen weet stilaan dat de Sinksenfoo­r aan Spoor Oost zit en kijk eens wat een succes dit weekend: iedereen vindt moeiteloos de weg naar hier. Ik breidde dit jaar mijn verbruiker­sterras met een derde uit en het zit nog vol. Dat heeft uiteraard alles met het weer te maken: het weer is de grootste concurrent van een foorkramer.”

Ook Vlasselaer­ts denkt dat het een recordedit­ie kan worden. “Vorig jaar zijn we de eerste dagen gestart met regen. Dit jaar hadden we in twee dagen al meer volk gezien dan vorig jaar op het hele pinksterwe­ekend. Vraag het maar aan alle collega’s hier: ze zijn stuk voor stuk enthousias­t over dit weekend, je zal niets dan positieve reacties kunnen optekenen. Iedereen loopt met een grote glimlach

JEANFRANÇO­IS VLASSELAER­TS Woordvoerd­er foorkramer­s ‘‘Het wordt hoog tijd dat we na drie jaar stoppen met zeuren over de vorige locatie.’’

rond. Voor onszelf is het zelfs de beste start aller tijden en we doen toch al vier generaties de foor. Beter dan op de Zuiderdokk­en? Zeker weten.”

De Sinksenfoo­r duurt tot en met zondag 9 juli. Nu woensdag is er een kinderdisc­o (14u) en een optreden van De Bende met Mega Mindy (15.30u)

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Het was over de koppen lopen de voorbije dagen.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Het was over de koppen lopen de voorbije dagen.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium