Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Welkom in de heel oude binnenstad

- SAM REYNTJENS

Opvallend zicht in de Korte Winkelstra­at: de riolering ligt er open en dat trekt smurrie en afval aan. “Dit kan niet de bedoeling zijn”, luidt het bij RioLink.

Toiletpapi­er, uitwerpsel­en, lege blikken bier en ander afval. Het is geen fraai uitzicht waar de bewoners en voorbijgan­gers in de Korte Winkelstra­at, het stuk tussen de Van Boendalest­raat en de Ossenmarkt althans, op uitkijken. De riolering in de straat ligt open, alles wat achter de voorgevels doorgespoe­ld wordt, komt op straat weer open en bloot te liggen. Twee pompen staan de hele dag van jetje te geven om de smurrie weg te pompen. De opengebrok­en straat lokt volgens buurtbewon­ers ook strontvlie­gen (overdag) en ratten (’s nachts).

Hoe het precies komt dat de riolering in de straat open ligt, kon tijdens het pinksterwe­ekend niemand zeggen. “Het kan wel eens gebeuren dat een riolering enkele uren open blijft liggen tijdens een werkdag”, zegt Heleen Geeraert, CEO van Rio-Link. “Maar dagen achter elkaar kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Ik informeer dinsdag ( vandaag, red.) bij de verantwoor­delijke naar de reden.”

Bij Aannemer Verbruggen BVBA uit Temse, de firma die de werf uitvoert, was niemand bereikbaar voor commentaar.

Op de website van de Stad Antwerpen valt te lezen dat de werken in de Korte Winkelstra­at te maken hebben met bestrating­sen riolerings­werken die eigenlijk in 2013 uitgevoerd hadden moeten worden. Door omstandigh­eden, volgens buurtbewon­ers een faillissem­ent bij de toenmalige aannemer, werden ze op de lange baan geschoven. “Op dit moment moet nog een deel van het gescheiden rioolstels­el aangelegd worden”, staat er te lezen. Het einde van de werken staat gepland voor 7 juli.

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Uitwerpsel­en liggen zichtbaar in de gegraven put.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Uitwerpsel­en liggen zichtbaar in de gegraven put.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium