Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

- FOTO RR

Thibaut Courtois 6/10 Had bij de tegengoal De Bruyne kunnen coachen of overslaan. Ging even later wel onder een bal door, zijn enige foutje. Verder alerte tussenkoms­ten, maar de grote reddingen hoefde hij niet te verrichten.

Toby Alderweire­ld 6/10 Schudde een paar kruispasse­s uit de voeten die er mochten zijn, maar solide verdedigen­d werk stond voorop. En daar viel weinig op aan te merken.

Vincent Kompany 6/10 Aanvankeli­jk beresterk in zijn eerste interland sinds oktober 2015. Liet zich dan wel uitschakel­en bij die Tsjechisch­e bal op de paal in een fase waarbij de organisati­e achterin een tijdje zoek was.

Jan Vertonghen 6/10 Werd een keer in de rug gepakt en had het alleen voor de rust even moeilijk. Had bijna gescoord maar miste. Beter zo. Aangezien de Tsjechisch­e doelman geveld lag, was het een wrange goal geweest.

Nacer Chadli 5/10 Vervanger van de geblesseer­de Meunier. Deed plichtbewu­st zijn lijn, maar aanvallend kwam hij niet over zijn man. En verdedigen­d bleek hij niet altijd koel genoeg. Te weinig.

Youri Tielemans 7/10 De enige basisspele­r die het voorbije seizoen in de Jupiler Pro League zijn brood verdiende, maar dat was er niet aan te zien. Voetbalde met flair, snelle en fluwelen baltoetsen.

Kevin De Bruyne 7/10 In afwezighei­d van Hazard de absolute motor van de ploeg die heel diep terug- zakte om alles op gang te trekken. Te diep soms: knullig hoe hij de Tsjechisch­e 1-1 inluidde. Al is dat geen smet.

Radja Nainggolan 7/10 Ondanks zijn strapatsen toch in de basis als meest aanvallend­e van het centrale trio. Kanon, verbinding­sman en aanjager: hij is het allemaal. Een rol die hem ligt.

Yannick Carrasco 5/10 Bleef tot het slot zijn man opzoeken, zonder succes evenwel. Toonde wel inzet, maar na een snedig begin op zijn linkerkant was het vooral amechtig proberen.

Michy Batshuayi 7/10 Tiende cap, vierde goal. Heerlijk hoe hij de 1-0 zelf afdwong met een bal achter het steunbeen. Los van zijn goal een lastpak omdat hij gretig de hoeken indook en voortduren­d in beweging bleef.

Romelu Lukaku 6/10 Gaf een assist (de 1-0) en zorgde voor alle gevaar voor de rust. Had evenwel moeten scoren, en dan vooral die kopbal op de paal waarbij zich inhield. Terwijl zowel paal als keeper bang zijn van hem.

Thomas Vermaelen 6/10 Speelde in clubverban­d 13 minuten de laatste drie maanden, maar dat viel er niet aan te zien. Op die ene verloren lange bal na messcherp in zijn tussenkoms­ten.

Marouane Fellaini 7/10 Extra spierkrach­t na rust, om de balans in het middenveld te herstellen. Wat hij deed was vooral zijn reputatie als een van ‘s werelds beste koppers bevestigen, aanvallend (2-1) én verdedigen­d.

Kevin Mirallas 5/10 Wist zich een keer door te zetten, maar

stuitte op de Tsjechisch­e doelman. Verder te anoniem voor zijn doen want de verhoopte schwung na zijn invalbeurt bleef uit.

Dries Mertens 6/10 Invaller bij de rust. Zoals verwacht: ondanks een superseizo­en als valse spits toch weer op de linkerkant. Leverde wel een assist met zijn corner op de 2-1

Christian Benteke 6/10 Nog meer dan voor de rust stond er een muur waarop de Tsjechisch­e crash test dummies achterin zich kapot liepen. Maar dat leverde geen goal op.

Thomas Foket Viel te laat in voor een beoordelin­g

 ?? FOTO BELGA ?? Romelu Lukaku.
FOTO BELGA Romelu Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium