Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Estland winnen voor Hazard”

- lvdw)

Bondscoach Roberto Martinez was blij met de zege tegen Tsjechië. “De mentalitei­t was goed, ze wilden tot het uiterste gaan. Dat was in onze jongste oefeninter­land tegen Rusland niet het geval. Ik was blij met de clean sheet in de tweede helft. We hadden deze wedstrijd nodig. De Tsjechen waren enthousias­t, daardoor moesten we scherp zijn. We wilden winnen en dat was goed.”

Er werd geëxperime­nteerd met twee diepe spitsen en een aanvallend ingesteld middenveld. “Batshuayi en Lukaku waren heel gevaarlijk. Ik koos voor Batshuayi omdat die scherp was op training. Een tweespitse­nsysteem is een goede optie, dat hebben we vandaag gezien. De Bruyne was heel goed. Op welke positie hij ook staat, als hij op het veld staat, ben ik tevreden. Dat doelpunt? Dat zijn dingen die gebeuren. Er werd voor de verkeerde optie gekozen. Of dat middenveld te aanvallend was? Dat was een bewuste keuze. Vandaag moesten we allemaal verdedigen.”

Ook de terugkeer van Vincent Kompany stemde de bondscoach tevreden. “Kompany speelde alsof hij nooit is weggeweest. Hij is nog een verdediger van de oude generatie. Daarmee wil ik zeggen dat hij niet bang is van de duels. Maar vooral dat hij zich zo vlug weer heeft aangepast, stemt me tevreden. Hij is nu weer onze aanvoerder, ja.”

“Ik vind het heel spijtig voor Eden Hazard. Hij trainde goed. De vorige keer was hij er ook al niet bij. We moeten de drie punten tegen Estland pakken voor hem. Hij heeft deze wedstrijd bekeken en stuurde vanuit Londen al een sms.”(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium