Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Besnik Hasi is de nieuwe coach van Olympiacos

Besnik Hasi gaat aan de slag als trainer van de Griekse topclub Olympiacos. De voormalige trainer van Anderlecht tekent daar een contract van twee seizoenen.

- (gegy, jug)

Hasi volgt in de Griekse hoofdstad Takis Lemonis op. Ondanks dat het afgelopen seizoen kampioen werd, is Olympiacos niet de meest stabiele werkgever voor trainers. Afgelopen seizoen versleet het met Victor Sanchez, Paulo Bento en Takis Lemonis drie trainers.

Hasi was ook niet de eerste kandidaat voor de opdracht. Olympiacos had Mauricio Pellegrino, de huidige trainer van Alavés, een loon van twee miljoen euro aangeboden, maar hij weigerde. Ook gesprekken met Javi Garcia en Pedro Martins draaiden op niets uit, waardoor Olympiacos bij Hasi uitkwam. De Grieken kenden hem nog van twee seizoenen geleden, toen Anderlecht hen uitschakel­de in de zestiende finales van de Europa League.

Champions League

De Albanees moet ervoor zorgen dat Olympiacos niet voor het tweede jaar op rij de groepsfase van de Champions League misloopt. Olympiacos moet nog twee kwalificat­ierondes overleven om in de groepsfase te geraken. Iets waar hij vorig jaar met Legia Warschau in lukte.

Een jaar geleden werd het contract van Besnik Hasi bij Anderlecht beëindigd, nadat paars-wit twee seizoenen op rij geen prijs pakte. Enkele weken later trok hij naar de Poolse topclub Legia Warschau, maar na een slechte start in de competitie, de uitschakel­ing in de beker en een 0-6-pandoering in de Champions League tegen Borussia Dortmund werd hij daar de laan uitgestuur­d.

 ?? FOTO BELGA ?? Gesprekken met drie andere trainers draaiden op niets uit, waardoor Olympiacos bij Hasi uitkwam
FOTO BELGA Gesprekken met drie andere trainers draaiden op niets uit, waardoor Olympiacos bij Hasi uitkwam

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium