Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van der Poel grote slokop in Boucles de la Mayenne

-

Met twee ritzeges, het eindklasse­ment, een tweede en een derde plek in de Boucles de la Mayenne kan Mathieu van der Poel (BeobankCor­endon) niet anders dan tevreden terugblikk­en op zijn vierdaagse door Frankrijk.

"Het doel vandaag was duidelijk",

b verklaarde de 22-jarige Nederlande­r zondag. "We wilden de wedstrijd controlere­n en een massasprin­t op het eind. Het was immers, net zoals zaterdag, een aankomst die me lag. Ik hou echt van die licht hellende aankomsten, daar kan ik mijn snelheid en kracht uitspelen. Als je ziet dat je ploeg zo'n werk voor je verzet, dan geeft dat een mentale boost en de kracht om te winnen. Gelukkig slaagde ik erin om de job nog eens te klaren. Ik ben heel blij met deze overwinnin­g. In de finale ging het echt heel snel en ik verloor het wiel van mijn ploegmaten in de laatste 500 meter, na die bocht ( waar een valpar

tij plaatsvond, red). Dus moest ik echt een stevige sprint uit mijn benen schudden om dat kloofje met die ontsnapte renner ( Alo Jakin, red.) nog te dichten”, aldus Van der Poel, die een minimale voorsprong van één seconde verdedigde in het klassement. "Door de bonificati­es geloofden mijn naaste tegenstand­ers tot het laatste moment in de eindzege. Dat zorgde voor een nerveuze dag, maar we hebben geen enkel moment de controle verloren. Als ploeg hebben we uitstekend gepresteer­d."

Met eindwinst en twee ritzeges in de Boucles de la Mayenne breit Mathieu een succesvol vervolg aan zijn uitstekend­e periode, met onder andere ritwinst in de Ronde van België en een tweede plaats in de Wereldbeke­r mountainbi­ken in Albstadt. (b)

Kort

Victor Campenaert­s heeft de Stan Ockers Classic in Borsbeek gewonnen. In de slotfase liet hij zijn metgezelle­n Jimmy Janssens en Rob Huijgh ter plaatse om solo aan te komen.

(mabe) *** Filippo Pozzato heeft het dernycrite­rium van Deurne gewonnen. De 35-jarige Italiaan haalde het na 82,5 kilometer van Wout van Aert en Laurens De Plus. *** De fietswinke­l Veloloft van Greg Van Avermaet en

Rik Verbrugghe in Eke-Nazareth kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag bezoek van dieven. “In één minuut tijd gingen ze met vier tijdritfie­tsen aan de haal”, aldus Verbrugghe.

*** Cyrille Guimard wordt op zijn zeventigst­e de nieuwe Franse bondscoach. Hij zal die rol vervullen in een soort duobaan met Jean-Christophe Péraud die drie jaar geleden tweede werd in de Tour. *** Tosh Van der

Sande is niet meer gestart in de tweede rit van het Critérium du Dauphiné. De Wijnegemna­ar heeft last van de maag en had zondagavon­d 39 graden koorts. (hc)

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium