Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze kern is nog te smal”

- JAN BRYS

Landskampi­oen Dragons pakte in eigen stadion de bronzen medaille in de eindstrijd van de Euro Hockey League. De Brasschate­naren wonnen met 31 tegen Wimbledon nadat ze in de halve finale tegen RotWeiss Keulen hadden verloren.

In die halve finale schoot Dragons veel te laat wakker. De uitgekookt­e Duitsers waren al uitgelopen tot 0-5 toen Dragons zijn spel terugvond. In een knotsgekke slotfase scoorde Dragons nog drie keer, maar verder dan die 3-5 kwam de thuisploeg niet meer.

Met doelpunten van Alexander Hendrickx, Thomas Briels en Robert Rubbens kon Dragons zondag wel afstand nemen van Wimbledon.

Coach Jean Willems toonde zich niet ontevreden. “Ik had eerder al laten weten blij te zijn met een medaille. Wel, dat is gebeurd. De Belgische competitie is eigenlijk nog te zwak om dit niveau aan te kunnen. We zouden bijna iedere week wedstrijde­n van dit topniveau moeten kunnen spelen. Bovendien is onze kern nog te smal. Een club als Keulen kan wisselen en blijven wisselen zonder te verzwakken. Keulen beschikt over niet minder dan tien internatio­nals”, zei de Brasschaat­se coach.

De ervaren Jeffrey Thys toonde zich minder tevreden. “Ik denk dat we te veel schrik hadden van de Duitsers. Onze jonge spelers hebben alvast veel geleerd dit weekend. Na die nederlaag kwam het erop aan de hoofden opnieuw vrij te maken voor de wedstrijd om het brons tegen Wimbledon. Dat is ons goed gelukt. Maar als we op Europees vlak om de hoofdprijs willen spelen, moeten we nog een stapje verder gaan. Nu moesten onze sterkhoude­rs te veel spelen. De kwaliteit moet nog omhoog.”

Dragons heeft de kern voor volgend seizoen alvast verbreed. Met de komst van Victor Wegnez, Nicolas Poncelet, Gregory Stockbroek­x en de terugkeer van Louis Rombouts moet het vertrek van Thomas Briels meer dan gecompense­erd zijn.

Briels

Rot-Weiss Keulen won in de finale met 3-2 van het Nederlands­e OranjeRood, de club waar Thomas Briels naartoe trekt. “Ik had zeer graag met Dragons de finale tegen hen gespeeld, en gewonnen. Maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Wij kwamen tegen Keulen te laat in ons spel, maar anderzijds hadden zij ook zo’n dag waarop alles lukte. We hebben de kans gehad om op voorsprong te klimmen. Als dat was gelukt, dan kreeg je misschien een heel andere wedstrijd. Na het eerste kwart begon bij ons de concentrat­ie een beetje weg te ebben en op dit niveau mag dat n iet gebeuren”, reageerde Thomas, die aan een stevig afscheidsf­eestje begon.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Dragons met brons.
FOTO JAN BRYS Dragons met brons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium