Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nooit het contact met de tennisspor­t verloren”

Ooit droomde Ine Nowé van een internatio­nale tenniscarr­ière. Tot ze aan haar studies LO begon. “Nu ben ik actief in de Kim Clijsters Academie en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt”, zegt Nowé.

-

Tennissen doet Nowé nog louter voor het plezier. “Ambitie heb ik niet meer”, aldus Nowé. “Dit seizoen ben ik actief in de interclubp­loeg van TC De Dageraad in de reeks plus 25 (tweede nationale). Zonder druk en puur voor de fun samen met oude vedetten (lacht). Onder meer Soetkin Van Deun maakt deel uit van de ploeg. Al kwam zij door vakantie nog niet aan spelen toe. We wonnen onze twee tot nu gespeelde ontmoeting­en. Ik weet niet of ik ambitie heb om tornooien te spelen. Het hangt af van eventuele blessures. Op dit moment heb ik wat last aan de schouder.”

“Via mijn diploma van licentiaat LO kreeg ik een job bij Energy Lab. Ik heb het contact met de tennisspor­t nooit verloren. In de Kim Clijsters Academie in Bree maak ik via het Hawk-Eye-systeem (camerabeel­den, red.) analyses voor onder meer topspeelst­ers als Elise Mertens en Yanina Wick- mayer. Zo kunnen we de snelheid van de slagen en botshoogte waarnemen. Elk detail is belangrijk. Onbewust neemt mijn brein het op, want van zodra ik zelf op het veld sta, neem ik bepaalde aspecten mee”, zegt de 27-jarige inwoonster van Mol.

“Op aanvraag kunnen alle tennissers een beroep doen op ons systeem. In de winter heb ik zelf wat getraind met de ploegmaats van de interclubp­loeg. Ik stel vast dat ik niet meer zo snel ben als vroeger. Wellicht omdat ik veel lange afstanden loop. Vorig jaar stond ik aan de start van twee marathons.” (bdh)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium