Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wist dat ik dit kon”

-

Christian Iguacel heeft zaterdag op de Putbosmeet­ing in Oordegem zijn record op de 400 meter verpulverd tot 47”52. De kans is groot dat hij met de Belgische 4x400mploe­g zal mogen deelnemen aan het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszc (13 16 juli).

Iguacel won vlot zijn reeks in 47”52, 48 honderdste­n sneller dan hij ooit liep. “Het ging heel goed”, vond de 21-jarige Wilrijkena­ar. “Ik wist dat dit erin zat en dat ik een pak sneller kon, maar het is mooi dat het er nu ook is uitgekomen. Ik denk zelfs dat er nog wat marge voor verbeterin­g is.”

Omdat ook de andere Belgische beloften sterk voor de dag kwamen op de 400 meter, stijgen Iguacels kansen om met de Belgische ploeg naar het EK in Polen te mogen. “Omdat het onmogelijk was om met de beloften een 4x400m-race te lopen, had de atletiekbo­nd als kwalificat­ienorm gesteld dat we met de vier snelste beloften gemiddeld 47”25 moesten lopen. Nu is de gemiddelde tijd van de vier snelsten (Alexander Doom, Michael Rossaert, Christian Iguacel en Jonathan Saccoor, red.) 47”23. Dus theoretisc­h zijn we geplaatst. We wachten nog wel op een officiële bevestigin­g van de bond”, zegt Iguacel, die ook individuee­l ambitie heeft om de EK u23-limiet op de 200 meter van 20"95 te halen.

“Zaterdag in Huizingen loop ik de 200 meter met het doel de EK-limiet te halen. In de vorige races liep ik te geforceerd en haalde ik toch nog 21”30. Dus het moet kunnen.” (basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium