Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Matthias Ongena is snelste van kopgroep

Er stonden amper achtentwin­tig renners aan de start in Zwijndrech­t, maar ze maakten er wel een geanimeerd­e wedstrijd van. Uiteindeli­jk was Matthias Ongena, net als twee jaar geleden, de snelste.

-

De start was amper gegeven of de latere winnaar koos samen met Roy De Ryck voor de aanval. Het peloton liet echter niet begaan en na drie ronden kwam alles opnieuw bij elkaar. “Ik wilde door het beperkt aantal renners snel een beslissing afdwingen, maar met z’n tweeën ging dat niet lukken”, vertelde Matthias Ongena.

Iets voor half wedstrijd ontstond dan de beslissend­e vlucht toen zeven renners het hazenpad kozen. Deze zeven verstonden elkaar goed, maar onder impuls van vooral Jacob Relaes legde de groep zich niet bij het meestersch­ap van de leiders neer. Toen de aansluitin­g bijna een feit was, versnelden de koplopers waardoor de Ier Mark O' Callaghan de rol moest lossen en de groep definitief op achterstan­d werd geplaatst. Vooraan probeerde Guy Smet de spurt nog te ontlopen,maar vooral de plaatselij­ke Viktor Verschaeve liet niet begaan.

In de spurt kwam Ongena op het gepaste moment uit het wiel van Verschaeve om met duidelijk verschil de bloemen te pakken.

“Ik wist dat Ongena snel was, maar hij wist dat ook van mij. Ik probeerde vruchteloo­s in zijn wiel de spurt te kunnen aanzetten, maar omdat ik ook Guy Smet niet al te veel vrijheid wilde gunnen, kwam Matthias in de perfecte omstandigh­eden naar de meet”, zei Viktor Verschaeve, die kon leven met de nederlaag.“Ik wilde koers maken en heb dat ook kunnen doen.” (mabe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium