Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een plek met een hoek af”

Plantin en Moretuslei heeft er een sporten speelplein­tje bij op spoorwegbr­ug

-

De wijk aan de achterkant van het Centraal Station heeft er een stukje openbaar domein op een bijzondere locatie bij. Op de spoorwegbr­ug over de Plantin en Moretuslei, tussen de Van Immerseels­traat en de Baron Joostensst­raat kan je nu sporten, spelen of gewoon genieten van de zon.

Blikvanger­s op de brug zijn een grote sportkooi en een verticale speelwand om op te klimmen. Vlak naast de spoorweg. Het terrein is toegankeli­jk via trappen aan de kant van de Van Immerseels­traat en via een hellend vlak langs de Baron Joostensst­raat. Schepen voor Stadsontwi­kkeling en Ruimtelijk­e ordening Rob Van de Velde (N-VA) en districtsb­urgemeeste­r Paul Cordy (N-VA) openden samen het nieuwe sport- en speelplein­tje.

“Een plek met een hoek af”, vertelt de schepen trots. “Een stukje openbaar domein op een locatie die niet voor de

hand ligt en waar niemand zou verwachten dat zoiets mogelijk is.”

Het domein is nog niet af. Zo ontbreken nog definitiev­e balustrade­s aan de trappen en op het hellend vlak moet het welig tierend onkruid in de bermen nog plaats maken voor waardevoll­er groen.

Schaakbord­en

“Er komen ook nog vaste schaakbord­en”, belooft de schepen. “Die zijn nu in productie en zullen er snel staan. We gaan de ontwikkeli­ng van dit plein goed opvolgen en inspelen op de noden die zich eventueel stellen. We hopen in ieder geval dat de bezoekers het nodige respect zullen opbrengen voor de inspanning­en die we hier geleverd hebben.”

Buurtbewon­er Michel Wysmans (69) is alvast blij met de nieuwe plek. “Een absolute meerwaarde voor de buurt”, vindt hij. “Er is lang aan gewerkt maar het resultaat mag er zijn.”

IWAN PAS

 ?? FOTO'S JAN VAN
DER PERRE ?? Het nieuwe basketbalp­leintje was meteen een succes.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Het nieuwe basketbalp­leintje was meteen een succes.
 ??  ?? Foto links: de trappen aan de Van Immerseels­traat. In afwachting van de vaste schaakbord­en kon er zaterdag alvast geoefend worden.
Foto links: de trappen aan de Van Immerseels­traat. In afwachting van de vaste schaakbord­en kon er zaterdag alvast geoefend worden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium