Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werchter-test

-

Pinkpop is ook de ideale gele

b genheid om vooruit te blikken op onze eigen Belgische festivalzo­mer. Binnen enkele weken staan heel wat acts die dit weekend in Nederland het podium beklommen, ook op de festivalwe­ide van Werchter. We hadden veel hoop toen Ko

daline enkele jaren geleden hun eerste album uitbracht: de nieuwe Coldplay was geboren. Maar nadien ging het enkel bergaf voor de Britten: met nieuw materiaal dat ons een overdosis aan oooo

oh’s en aaaah’s bezorgt, blijven de mannen live niet boeien.

Hetzelfde geldt voor de Australisc­he tuinkabout­er Passenger, die ons ook te veel van diezelfde zeemzoete koek gaf. Neen, geef ons maar liever de vuist in het gezicht van Prophets of Rage. De supergroep samengeste­ld uit leden van Cypress Hill, Rage Against the Machine en Public Enemy gaat op het podium loeihard tekeer op een combinatie van hiphopbeat­s en snedig gitaarwerk.

Iets minder anarchisti­sch was de Amerikaans­e band Imagine Dra

gons die opriep tot vrede in deze tijden van terreur. De Amerikanen zijn harde werkers op het podium: ze bouwden al een goede livereputa­tie uit en brachten niets minder mee dan hun gebruikeli­jke show op Pinkpop.

Rag ’N Bone Man kreeg het anders zo luidruchti­ge Nederlands­e festivalpu­bliek stil met Skin en

Human. Met zijn dijk van een stem wierp de Brit ons zijn diepste zielenroer­selen voor de voeten. De Brit zal op Werchter beter tot zijn recht komen als hij in de iets intiemere Barn staat dan op een openluchtp­odium in Landgraaf.

System Of A Down mag niet ontbreken op je Werchter-checklist. De geschifte Armeniërs walsten het Hollandse publiek plat en zorgen overal waar ze komen voor spontane moshpits.

 ??  ?? Rag
‘N Bone Man.
FOTO RAYMOND LEMMENS
Rag ‘N Bone Man. FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium